Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/4080/lietuva-ir-latvija-derina-pozicijas-telekomunikaciju-sektoriuje/spausdinti/

Lietuva ir Latvija derina pozicijas telekomunikacijų sektoriuje

Publikuota: 2006-04-08 08:18
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LR susisiekimo ministerija

Balandžio 7 d. Susisiekimo ministerijos sekretorius Valdemaras Šalauskas priėmė Latvijos transporto ministerijos valstybės sekretoriaus pavaduotojo Gunčio Mašs vadovaujamą delegaciją ir aptarė šalių bendradarbiavimo telekomunikacijų sektoriuje klausimus.

Susitikime buvo derinamos Lietuvos ir Latvijos pozicijos dėl Europos Komisijos būsimos ataskaitos apie telekomunikacijų sektoriaus veiklą 2006 metais, diskutuojama apie plačiajuosčio ryšio spektro diegimą, dažnių bei numerių derinimą Europos Sąjungoje.

Svečius domino Lietuvos praktika pereinant prie skaitmeninės televizijos, jos diegimo procesai bei patirtis vykdant Europos Komisijos reglamentą dėl autorinių teisių pažeidimo.

Lietuvos delegaciją domino Latvijos padėtis ir patirtis tais pačiais klausimais. Sutarta ateityje bendradarbiauti keičiantis informacija, o taip pat derinti pozicijas siekiant bendrų tikslų ES.

Delegacijų vadovai pasikeitė informacija apie ES Struktūrinių fondų paramą telekomunikacijų sektoriuje, planus kitam finansiniam periodui - 2007 -2013 metams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!