Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/3991/bite-pristato-pirmaji-baltijos-salyse-aktyvuji-pasta-telefone/spausdinti/

„Bitė“ pristato pirmąjį Baltijos šalyse „Aktyvųjį paštą“ telefone

Publikuota: 2006-04-01 10:12
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ plečia verslo galimybes ir pristato išskirtinę mobiliojo biuro naujovę – pirmąjį Baltijos šalyse elektroninį paštą realiuoju laiku (angl. push e-mail) – „Aktyvusis paštas“. Galimybę mobiliuoju telefonu iškart gauti ir siųsti elektroninį paštą suteikianti paslauga veiks vienos iš populiariausių pasaulyje sistemos „Microsoft Exchange 2003“ pagrindu.

Pasak D. Montvilos, manoma, kad Vakarų Europoje ir JAV sparčiai populiarėjančia „Aktyviojo pašto“ paslauga pirmiausia pasinaudos vidutinės ir smulkios įmonės, kurioms nereikės papildomai investuoti į „Microsoft Exchange“ pašto sistemą, taip pat stambios bendrovės, turinčios nuosavą „Microsoft Exchange 2003“ pašto serverį. Naująja paslauga bus galima naudotis įsigijus specialius, darbui su „Aktyviuoju paštu“ pritaikytus mobiliuosius telefonus „Qtek“ bei išsinuomavus iš „Bitės“ „Microsoft Exchange 2003“ pagrindu veikiančią el. pašto dėžutę.

„Microsoft Exchange 2003“ platforma naujajai paslaugai buvo pasirinkta neatsitiktinai. Ji jau išbandyta daugelio pasaulio operatorių, be to, užtikrina itin aukštą ryšio ir paslaugų kokybę bei saugumo lygį“, – sakė „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

Itin saugių ir funkcionalių elektroninio pašto dėžučių nuomos paslaugą „Bitė Exchange“ bendrovė pirmą kartą pristatė 2004 metų spalio mėnesį. „Nuo šiol turėdami savo ar iš „Bitės“ išsinuomotą šią pašto sistemą, klientai telefone, kaip ir kompiuteryje, galės realiuoju laiku naudotis ne tik elektroniniu paštu, bet ir kalendoriaus, kontaktų, užduočių bei resursų valdymo funkcijomis“, - sakė D. Montvila.

Nuo balandžio 3 iki birželio 1 dienos „Bitė Exchange“ paslaugą užsisakę klientai galės net tris mėnesius nemokamai naudotis „Bitė Exchange“ pašto dėžutėmis, o vėliau - už patrauklią mėnesio kainą, kuri svyruos nuo 8 iki 13 litų per mėnesį priklausomai nuo pašto dėžutės talpos. Mobilusis internetas „Aktyviojo pašto“ naudojimui pagal pasirinktą mokėjimo planą kainuos nuo 3 Lt už 1 MB, o užsisakius „BITĖ biz® mobiliojo interneto“ paslaugą, kuri kainuoja nuo 59 Lt/mėn., „Aktyviuoju paštu“ siunčiamų duomenų kiekis papildomai nieko nekainuos.

Naudotis „Aktyviojo pašto“ sistemos galimybėmis „Bitė“ siūlo su specialiais mobiliaisiais telefonais „Qtek 9000“, „Qtek 9100“ ir „Qtek 8310“, pritaikytais skambinti, siųsti žinutes, naudotis „Word“, „Excel“ ir „Powerpoint“ dokumentais, gaunamais „Aktyviuoju paštu“. Planuojama, kad ateityje naudotis „Aktyviuoju paštu“ telefone bus galima ir su kitų mobiliųjų telefonų gamintojų modeliais, pritaikytais „Windows Mobile 5.0“ operacinei sistemai. Prognozuojama, kad šios sistemos pagrindu 2010 metais veiks net trečdalis mobiliųjų telefonų, o klientai nejaus skirtumo dirbant kompiuteriu ar mobiliuoju telefonu.

„Aktyviojo pašto“ paslaugos pasaulyje išpopuliarėjo atsiradus EDGE, UMTS technologijoms ir išaugus mobiliojo interneto greičiui. Didelę įtaką turėjo ir sumažėjusios mobiliojo interneto kainos, didesnė tinkamų telefonų pasiūla.

Į „Aktyviojo pašto“ paslaugų rinką įsitraukus „Microsoft“, šios paslaugos tapo dar populiaresnės ir patogesnės. Šiuo metu pasaulyje net 66 proc. visų bevielio elektroninio pašto sprendimų veikia „Microsoft Exchange“ pagrindu (Forrest Research, „Embrace Wireless Email“, Ellen Daley, March 2005).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!