Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/3988/is-policijos-arestines-i-tardymo-izoliatoriu-atveztas-mobilus-nuteistasis/spausdinti/

Iš policijos areštinės į tardymo izoliatorių atvežtas „mobilus“ nuteistasis

Publikuota: 2006-03-30 18:09
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Kalėjimų departamentas

Už grotų patekę vyrai ir moterys jau seniai perprato, kad natūraliosios kūno ertmės kuo puikiausiai tinka draudžiamiems daiktams slėpti. Trečiadienį iš uostamiesčio į Šiaulių tardymo izoliatorių atgabentas nuteistasis mobilųjį telefoną buvo susigrūdęs į tiesiąją žarną.

Kovo 29-ąją, per pietus, vidaus tarnybos pareigūnų konvojaus automobiliu iš Klaipėdos miesto policijos areštinės buvo atgabentas būrelis suimtųjų bei nuteistųjų, tarp jų - ir 33 metų Sergejus G. Atliekant jo asmens apžiūrą, užpakalinėje kūno dalyje, žemiau juosmens, metalo ieškikliu buvo užfiksuotas metalo turintis daiktas.

Tą daiktą Sergejui G. teko, pasak literatūros klasiko, iš ten, kur nesueina, pačiam ir išsikrapštyti... Medikų paslaugų jis atsisakė. Į polietileno maišelį įpakuotas mobilusis telefonas „Samsung R-210 S“ buvo be SIM kortelės, bet užtat su akumuliatoriumi. Septynis kartus teistas Sergejus G. šįsyk įkliuvo vėl už vagystę (BK 178 str. 2 d.).

Vasario 20 dieną Klaipėdos miesto apylinkės teismas jam skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę. Šiuo metu tas pats teismas nagrinėja kitą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinamas Sergejus G., todėl jis į pataisos namus kol kas negabenamas. Klaipėdietis nuolat vežiojamas iš uostamiesčio policijos areštinės į Šiaulių tardymo izoliatorių ir atgal. Pagal teismo nutartį suėmimas jam pratęstas iki balandžio vidurio. Dėl aptikto mobiliojo telefono tardymo izoliatoriaus pareigūnai atlieka tarnybinį tyrimą. Jo išvada bus perduota ir Klaipėdos miesto vyriausiajam policijos komisariatui.

Šiaulių tardymo izoliatoriuje bausmę atlieka areštu nubausti vyrai, taip pat laikomi asmenys, suimti teismo sprendimu. Šiuo metu įstaigoje yra apie šeši šimtai tokių asmenų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!