Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/3907/sulaikyti-telefoniniai-sukciai/spausdinti/

Sulaikyti „telefoniniai“ sukčiai

Publikuota: 2006-03-23 11:28
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: el. paštas Vilniaus miesto vyriausiasis policijos komisariatas

Š.m. kovo 20 d. Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo tarnybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė nekartą teistus vilniečius A.J. (gim. 1976 m.) ir R.J. (gim. 1958 m.), kurie įtariami pasinaudodami telefonu ne sykį sukčiavę Vilniuje. Šie asmenys skambino į namų telefonus ir prisistatinėjo policijos pareigūnais arba tardytojais bei melagingai pranešdavo, jog pašnekovų giminaičiai neva padarė autoįvykį.

Sukčiai įtikinėjo, jog autoįvykyje nukentėjusiam asmeniui reikia sumokėti pinigus, kad šis nesikreiptų į teisėsaugos institucijas. Taip „telefoniniai“ sukčiai iš pagyvenusių piliečių, pensininkų ar invalidų apgaule išviliodavo nuo 500 litų iki 14 000 litų.

Sostinės policija maloniai primena gyventojams, jog policijos pareigūnai, fiksuodami įvairius autoįvykius, nesprendžia ir nederina jokių turtinių santykių tarp nukentėjusiųjų ir kaltininkų. Gavę skambutį su panašaus pobūdžio reikalavimais, būtinai nedelsiant praneškite policijai telefonu 112 ir nemokėkite apgaule reikalaujamų pinigų.


Sulaikytasis

Sulaikytasis

Sostinės policija prašo piliečius, nukentėjusius nuo minėtų asmenų veikos, pranešti Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams telefonais Vilniuje 2716 182, 2716 022 arba 112.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!