Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/3838/samsung-kuria-ateities-bevieli-rysi/spausdinti/

„Samsung“ kuria ateities bevielį ryšį

Publikuota: 2006-03-15 17:52
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Samsung Electronics

„Samsung Electronics“ yra pasirengusi pateikti rinkai pačias pažangiausias mobiliųjų įrenginių technologijas – parodoje „CeBIT“ pademonstruoti pirmieji mobilieji telefonai su „Ad-hoc Routing“ ir „Ultra-Wideband“ (UWB) jungties technologijomis.

UWB technologija didelius informacijos kiekius leidžia perkelti iš vieno telefono į kitą nesinaudojant GSM ryšiu. DVD įrašus ar nuotraukas vartotojai gali greitai ir lengvai persikelti ir iš karto peržiūrėti telefone. Be to, naudojantis mobiliuoju telefonu su UWB technologija, DVD filmus galima lengvai perkelti į prie televizoriau prijungtą „Set-top“ įrenginį, kuriame yra „miniPCI“ kortelė, tad filmą galima peržiūrėti dideliame televizoriaus ekrane.

Pirmą kartą „Samsung“ mobiliuosiuose telefonuose pritaikyta „Ad-hoc Routing“ bevielė technologija leidžia vartotojams plepėti tarpusavyje, žaisti įvairius žaidimus, dalintis informacija ar muzikos įrašais nenaudojant nei GSM tinklo, nei jokios kitos jungties. Telefonai tarpusavyje susisiekia sudarydami „multi-hop ad-hoc“ tinklą, todėl mobiliųjų telefonų vartotojai gali lengvai tarpusavyje bendrauti nutolę šimtus metrų vienas nuo kito.

Tikimasi, jog jau netrukus mobilieji „Samsung” telefonai su adaptuotomis UWB ir „Ad-hoc“ technologijomis bus pristatyti rinkai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!