Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/3687/omnitel-mokejimo-planas-mano-palankiausias-europos-sajungoje/spausdinti/

„Omnitel“ mokėjimo planas „Mano“ – palankiausias Europos Sąjungoje

Publikuota: 2006-03-02 11:25
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Omnitel, UAB

Telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ privatiems vartotojams skirto plano „Mano“ kainos – žemiausios Europoje, o pagal Europos Sąjungos kriterijus „Omnitel“ paslaugos skirtingoms vartotojų grupėms yra palankiausios Lietuvoje. Tai konstatuojama Europos Komisijos paskelbtoje 2005 m. elektroninių ryšių rinkos ir priežiūros Europos Sąjungos šalyse ataskaitoje.

Europos Komisijos paskelbtoje ataskaitoje apžvelgiami Europos Sąjungos elektroninių ryšių sektoriaus raidos 2005 metais bruožai, aptariami svarbiausi rinkos reguliavimo mechanizmai, lyginamos Europos šalyse veikiančių telekomunikacijų operatorių teikiamos paslaugos, jų plėtra ir kainos.

Mobiliojo ryšio rinkos paslaugas Europos Komisija vertino pagal Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (OECD) nustatytą metodiką, kuri remiasi trimis – mažo, vidutinio ir intensyvaus – mobiliojo ryšio paslaugų vartojimo krepšeliais. Pagal šiuos sąlyginius krepšelius buvo grupuojami ir lyginami duomenys apie vidutines sąskaitas už paslaugas, kurias Europos Sąjungos mobiliojo ryšio operatoriai teikė savo reguliaraus mokėjimo abonentams.

Ataskaitoje nurodyta, kad „Omnitel“ paslaugų kainos mažo mobiliojo ryšio paslaugų vartojimo krepšelyje yra žemiausios Europoje: vidutinė mėnesinė privatiems vartotojams skirto plano „Mano“ sąskaita neviršija 5,5 eurų.

„Omnitel“ reguliaraus mokėjimo abonentai už paslaugas vidutinio ir intensyvaus vartojimo krepšeliuose vidutiniškai per mėnesį mokėjo po 18,2 ir 37,4 eurų. Europos Komisijos ataskaitos duomenimis, „Omnitel“ mokėjimo planas „Mano“ visuose vartojimo segmentuose buvo palankiausias Lietuvoje ir vienas palankiausių Europos Sąjungoje. Vidutinio ir intensyvaus paslaugų naudojimo krepšeliuose jis užėmė atitinkamai 5 ir 8 vietą tarp 49 ataskaitoje nagrinėtų Europos Sąjungos mobiliojo ryšio operatorių.

„Europos Komisijos elektroninių ryšių rinkos ir priežiūros Europos Sąjungos šalyse ataskaita dar kartą patvirtino faktą, kad Lietuvoje mobiliojo ryšio kainos yra vienos žemiausių Europoje, o kainų skirtumo tarp mūsų šalyje veikiančių operatorių iš esmės nėra,“ – teigė „Omnitel“ viceprezidentas komercijai Remigijus Štaras.

Europos Komisijos elektroninių ryšių sektoriaus Europos Sąjungos šalyse tyrimai liudija, kad „Omnitel“ jau antrus metus iš eilės yra tarp palankiausias kainas vartotojams siūlančių operatorių Europoje. Pernai bendrovės paslaugų kainos, lyginant su 2004 m. dar labiau sumažėjo.

Remiantis paskutiniais viešai skelbtais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, „Omnitel“ pagal gautas pajamas užima daugiau nei pusę mobiliojo ryšio rinkos (52 proc.). Bendrovė, teikianti lengvai ir paprastai naudojamas bei užtikrintai veikiančias paslaugas, šiais metais didžiausią dėmesį skiria mobiliojo interneto plėtrai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!