Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/36276/kas-atsitiko-su-nokia-megstama-zydra-spalva/spausdinti/

Kas atsitiko su „Nokia“ mėgstama žydra spalva?

Publikuota: 2012-09-10 15:33
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TipTop.lt tinklaraštis
Inf. šaltinis: TipTop.lt tinklaraštis

Gamintojams dažnai gana sunku parduotuvių lentynose išskirti savo mobiliuosius įrenginius iš konkurentų produkcijos – daugelis potencialių pirkėjų vargu, ar iš kelių metrų atstumo atskirtų kompanijų LG, „Samsung“ ar HTC išmaniuosius telefonus – visi juodi, visi turi didelius ekranus. Neretai gamintojams tai tampa nemažu galvos skausmu.

Galbūt todėl ir polikarbonato pagamintas „Nokia Lumia“ išmaniųjų telefonų korpusas su unikalia spalvų gama buvo puikus suomių kompanijos sprendimas – tokius telefonus parduotuvėje ignoruoti sunku (žinoma, tai teisinga pirmiausia tiems, kurie tiksliai nežino, ko tiksliai jiems reikia iš telefono). Žydros spalvos „Nokia Lumia 800“ ir „Lumia 900“ gali patraukti daug daugiau dėmesio, nei pilki ar juodi įrenginiai. Žinoma, ryškios spalvos – ne vienintelis pasirinkimo kriterijus, tačiau jos gali neblogai pasitarnauti pirmame pirkėjo pritraukimo etape.

Kas atsitiko su „Nokia“ mėgstama žydra spalva?

Įdomu tai, jog pagrindine praėjusios kartos įrenginių (reikia pripažinti, gana populiarių) spalva nebuvo įtraukta į naujojo flagmano „Lumia 920“ gamą, nors žydra buvo panaudota tokiuose telefonuose, kaip „Nokia N9“, „Lumia 610“, 800 ir 900. Taip pat reikia prisiminti, jog žydros spalvos buvo ir aksesuarai, tokie kaip ausinės, „Bluetooth“ priedai, taip pat „Lumia 710“ skirtos nugarėlės. Juo labiau, kad ir suomių kompanija gana aktyviai naudoja mėlynus atspalvius – užtenka užteiti į oficialų interneto puslapį.

Reikia pažymėti, jog žydra spalva nebuvo visiškai pašalinta „iš apyvartos“. „Lumia 820“ savininkai galės įsigyti šios spalvos nugarėles, o ir moderni „JBL Power Up“ kolonėlė su bevielio įkrovimo galimybe yra žydros spalvos. Tačiau kodėl išmanusis „Nokia“ flagmanas dabar tokios spalvos neturi? Galbūt žydra „Lumia 920“ taps kokiam nors mobiliojo ryšio operatoriui skirtu ekskliuzyvus? O galbūt „Nokia“ prezidentui Stephenui Elopui jau nusibodo ši spalva, kuri galbūt asocijuojasi su ne itin sėkmingu suomių kompanijai laikotarpiu?

Žinoma, žydra telefonų korpusų spalva nebuvo ir nėra panacėja, kuri gali grąžinti kompanijai pelningos vardą. Tačiau „Nokia“, kuri šiuo metu skaičiuoja tik nuostolius, tai vis tik yra prekės ženklo išskirtinis bruožas. Turbūt tai supranta ir pačios kompanijos atstovai, kurie naujų „Windows Phone 8“ išmaniųjų telefonų prezentacijos metu neatmetė galimybės, jog dar galime pamatyti žydrą „Nokia Lumia 920“ versiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!