Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/3624/ltv-ir-ltv2-tiesiogiai-internete/spausdinti/

LTV ir LTV2 – tiesiogiai internete

Publikuota: 2006-02-24 09:20
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Lietuvos radijo ir televizijos centras, AB

Šiandien interneto puslapyje www.erdves.lt vėl pradedamos tiesiogiai rodyti televizijos kanalų LTV ir LTV2 programos. Tiesa, saugant autorių teises, nacionalinio transliuotojo kuriamas programas žiūrovai išvys su tam tikrais apribojimais – be kai kurių filmų, laidų bei sporto varžybų.

„Manau, tai džiugi žinia visiems užsienio lietuviams – iš jų sulaukėme tūkstančių laiškų su prašymu atnaujinti šį projektą. Tačiau tai tik pirmas žingsnis – sieksime susitarti ir su komerciniais kanalais, taip pat kelsime klausimą dėl teisinio proceso sureguliavimo“, - teigė televizijos internete iniciatorius AB „Lietuvos radijo ir televizijos centro“ generalinis direktorius Algirdas Vydmontas.

Pasak LRTC vadovo, TV internete – naujausia bendrovės paslauga, televizijoms suteiksianti galimybę moderniausiomis technologijomis plėsti savo žiūrovų ratą.

„Televizija internete – svarbu ne tik mūsų įmonei ar transliuotojams. Šimtai tūkstančių lietuvių gyvena užsienyje. Neprarasti ryšio su jais – valstybinės reikšmės klausimas, todėl šį procesą labai svarbu sureguliuoti įstatymiškai, neatmetant ir finansinių aspektų“, - pabrėžė A. Vydmontas.

Dar praėjusių metų gruodį valstybės valdomas LRTC interneto vartotojams suteikė progą tiesiogiai matyti visų didžiausių šalies televizijų programas. Tačiau daugiausia Radijo ir televizijos komisijos pastangomis projektas iki dabar buvo visiškai sustabdytas. Toks sprendimas sulaukė audringos užsienio lietuvių reakcijos – LRTC gavo tūkstančius laiškų su prašymu kuo greičiau atnaujinti projektą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!