Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/3513/mobilieji-telefonai-nuteistiesiems-buvo-gabenami-silumveziu/spausdinti/

Mobilieji telefonai nuteistiesiems buvo gabenami šilumvežiu

Publikuota: 2006-02-14 15:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Kalėjimų departamentas

Vasario 13-osios popietę Pravieniškių 2-ųjų pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai gamybinėje zonoje tikrino šilumvežį bei prie jo prikabintas geležinkelio platformas, kuriomis buvo atgabenti seni pabėgiai. Šilumvežis atvyko iš lentpjūvės, esančios šalia pataisos įstaigos.

Apžiūrėdami šilumvežį pareigūnai jo apačioje, ertmėje prie riedmenų, aptiko į skudurą susuktą paketą, o jame - lipnia juosta į girliandą suklijuotus septynis mobiliuosius telefonus, šešis kroviklius ir penkias išankstinio mokėjimo SIM korteles. Lentpjūvėje, priklausančioje valstybės įmonei prie Pravieniškių 1-ųjų pataisos namų, dirba laisvai samdomi asmenys bei nuteistieji, kurie atlieka bausmę atvirojoje kolonijoje, taip pat turintys teisę be sargybos ar palydos išvykti už pataisos įstaigos ribų.

Dėl šio fakto įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba atlieka tarnybinį tyrimą.

Pravieniškių 2-uosiuose pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 1200 pirmą kartą laisvės atėmimu už sunkius nusikaltimus baustų vyrų. Be kita ko, čia atskirai laikomi aštuoni iš Lukiškių kalėjimo perkelti asmenys, kuriems skirtas laisvės atėmimas iki gyvos galvos, taip pat apie 50 už neatsargius bei nesunkius tyčinius nusikaltimus nuteistų asmenų, kuriems teismas nustatė bausmę atlikti atvirose kolonijose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!