Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/3426/tele2-pristato-savo-planus-del-treciosios-kartos-mobiliojo-rysio/spausdinti/

„Tele2“ pristato savo planus dėl trečiosios kartos mobiliojo ryšio

Publikuota: 2006-02-07 14:09
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: el. paštas TELE2, UAB

Ryšių reguliavimo tarnyba paskelbė preliminarius trečiosios kartos mobiliojo ryšio (UMTS) licencijos laimėtojus, tarp kurių yra ir antroji pagal vartotojų skaičių mobiliojo ryšio operatorė „Tele2“. Šia proga telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ pristato savo planus dėl trečiosios kartos mobiliojo ryšio diegimo Lietuvoje. Bendrovė planuoja pradėti teikti UMTS mobiliojo ryšio paslaugas per tris mėnesius nuo licencijos suteikimo. „Trečiosios kartos mobiliojo ryšio paslaugas pasiūlysime ne tik didžiuosiuose miestuose, bet iš karto visuose Lietuvos apskričių centruose, o po metų - visuose šalies rajonuose,“ - sako Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

UMTS (Universal Mobile Telecommunication System) - tai trečiosios kartos (3G) mobiliojo ryšio technologija, atverianti daugiau galimybių. Lietuvoje „Tele2“ ims teikti video telefonijos, spartaus interneto, informacijos atsisiuntimo, srautinės transliacijos, įvairių mobiliųjų pramogų ir kitas populiariausias 3G paslaugas. Pagrindinis 2G ir 3G skirtumas - didesnis UMTS duomenų perdavimo greitis (iki 3,6 Mb/s), leidžiantis suteikti daugiau informacijos perdavimo paslaugų: audio ir video pokalbius telefonu, multimedia informacijos siuntimą, naršymą internete, tinklo žaidimus, priėjimą prie duomenų bazių sistemų, elektroninį paštą, failų atsisiuntimą ir kt.

Norint naudotis visais šios technologijos privalumais, reikalingas trečiosios kartos mobiliojo ryšio telefonas. Prie UMTS tinklo, naudojant 3G telefoną arba modemą, taip pat galima prijungti ir nešiojamą kompiuterį.

UMTS ryšys yra patogesnis nei belaidis internetas (W-LAN). Vartotojams nereikia ieškoti specialių ryšio taškų, naudoti prisijungimo kodų. UMTS taip pat turi roamingo galimybę, taigi visomis šios technologijos teikiamomis paslaugomis galima naudotis ir keliaujant užsienyje.

Nesant 3G ryšiui, automatiškai naudojamas 2G ryšys, todėl tokiais atvejais informacijos siuntimas nenutraukiamas, tik sulėtėja, pavyzdžiui, nelieka galimybės matyti telefoninio video skambučio pašnekovo, bet pokalbį galima tęsti. Iš viso „Tele2“ jau teikia UMTS paslaugas keturiose Europos šalyse: Švedijoje, Liuksemburge, Norvegijoje ir Latvijoje. Kadangi tarptautinės „Tele2“ kompanijos specialistai dirba ne pagal teritorijas, o pagal specializacijos sritį, UMTS technologijas Lietuvoje diegti atvyks jau nemažą patirtį sukaupęs personalas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!