Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/33811/jav-atsiras-vieninga-pavogtu-mobiliuju-telefonu-duomenu-baze/spausdinti/

JAV atsiras vieninga pavogtų mobiliųjų telefonų duomenų bazė

Publikuota: 2012-04-11 10:50
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Didžiausi JAV mobiliojo ryšio operatoriai, remiami Federalinės ryšių komisijos (FCC), ketina sukurti vieningą duomenų bazę su identifikatoriais mobiliųjų įrenginių, kurie buvo pavogti arba pamesti.

Manoma, kad ši iniciatyva padės sumažinti sparčiai augantį išmaniųjų telefonų (bei mobiliojo ryšio telefonų apskritai) vagysčių skaičių. Telefonai, kurių identifikavimo numeriai savininkų prašymu pateks į duomenų bazę, bus blokuojami, taip užkertant kelią neteisėtiems telefonų savininkams prisijungti prie tinklo.

JAV atsiras vieninga pavogtų mobiliųjų telefonų duomenų bazė

Šešių mėnesius laikotarpyje savo identifikatorių duomenų bazes sukurs operatoriai „Verizon Wireless“, AT&T, „Sprint“ ir „T-Mobile“. Dar maždaug pusantrų metų prireiks, kad visos šių kampanijų duomenų bazės būtų apjungtos į vieną sistemą. Ateityje, remiantis iniciatyvos autorių sumanymu, sistemą palaikys regioninės kompanijos, teikiančios mobiliojo ryšio paslaugas.

Be to, mobiliojo ryšio operatoriai informuos savo klientus, kaip nuotoliniu būdu užblokuoti savo prarastą prietaisą ir sunaikinti jame esančius konfidencialius duomenis.

Taip pat neatmestina galimybė, jog prireiks priimti naujus teisės aktus, kurie numato baudžiamąją atsakomybę tiems apsukruoliams, kurie norės pakeisti mobiliojo ryšio įrenginių identifikatorius, siekiant apeiti blokavimo sistemą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!