Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/3341/planuojama-aiskiai-reglamentuoti-elektroniniu-rysiu-paslaugu-tarifus-poilsio-dienomis/spausdinti/

Planuojama aiškiai reglamentuoti elektroninių ryšių paslaugų tarifus poilsio dienomis

Publikuota: 2006-01-31 13:15
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), atsižvelgdama į Lietuvos elektroninių ryšių paslaugų vartotojų nuomonę ir pirminių konsultacijų su elektroninių ryšių paslaugų teikėjais bei vartotojų teises ginančiomis organizacijomis ir institucijomis rezultatus, parengė Elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisyklių papildymo projektą.

Projektas numato, kad dienomis, į kurias įstatymu ar Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu perkeliamos poilsio dienos, vartotojams būtų taikomi poilsio ir švenčių dienų pokalbių tarifai. Lietuvos Respublikos Vyriausybės į savaitgalius perkeltomis darbo dienomis būtų taikomi darbo dienų tarifai. Siekiant išsiaiškinti vartotojų nuomonę, RRT užsakymu atlikta vartotojų apklausa, kokie tarifai turėtų būti taikomi vasario 11 ir 17 dienomis. Vasario 16-osios dienos proga Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutarimu patvirtino, kad vasario 11 dienos (šeštadienio) poilsio diena bus perkelta į vasario 17 dieną (penktadienį). Kaip parodė RRT užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa, dauguma (56 proc.) telefono ryšio paslaugų naudotojų norėtų, kad vasario 11 dieną būtų taikomi darbo dienų tarifai, o vasario 17 dieną – savaitgalių ir švenčių dienų tarifai. 20 proc. apklaustųjų buvo nesvarbu, kokius tarifus tomis dienomis taikys ryšio operatoriai. Tokiai tarifų taikymo tvarkai pritarė ir vartotojų teises ginančios institucijos ir organizacijos.

RRT parengtas Elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisyklių papildymo projektas, kuriame įrašytos nuostatos dėl darbo ir poilsio dienų tarifų taikymo, šiandien, sausio 31 d., yra paskelbtas RRT tinklalapyje www.rrt.lt viešai konsultacijai. Rinkos dalyviai bei kiti suinteresuoti asmenys gali pateikti savo nuomonę dėl taisyklių papildymo iki vasario 3 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!