Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/32656/didziausia-vidutine-sparta-2011-m-pasizymejo-mobilusis-4g-internetas-mezon/spausdinti/

Didžiausia vidutine sparta 2011 m. pasižymėjo mobilusis 4G internetas MEZON

Publikuota: 2012-01-26 10:23
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Lietuvos radijo ir televizijos centras, AB

LR Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atliekami mobiliojo interneto prieigos kokybės matavimai rodo akivaizdų 4G interneto MEZON pranašumą pagal vidutinę greitaveiką, lyginant šią Telecentro paslaugą su „Omnitel“, „Bitė Lietuva“ ir „TELE2“ teikiamomis mobiliojo interneto kompiuteryje paslaugomis. Tai patvirtina RRT tinklalapyje viešai prieinami 2011 metų duomenys, kuriuos galima filtruoti pagal pasirinktą operatorių, vietovę, matavimų atlikimo laikotarpį ir pan.

Didžiausia vidutine sparta 2011 m. pasižymėjomobilusis 4G internetas MEZON

Nepriklausomus greitaveikos matavimus RRT vykdo keturių operatorių tinkluose* visoje šalyje. Įranga (USB modemai ir kompiuteriai) kilnojama iš vienos vietos į kitą, iš anksto neskelbiant, kuri kita vieta bus pasirinkta.

„Ištisus metus skirtingose tinklų vietose matuota ir vidutinėmis vertėmis pateikta greitaveika tiksliausiai atspindi tai, ko gali tikėtis ir ką iš tikrųjų gauna mobiliojo interneto naudotojai“, – tvirtina Telecentro „WiMAX“ projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

Anot jo, mobiliojo interneto greitis nebūna ir negali būti pastovus – jis priklauso ne tik nuo technologijos, bet ir nuo ryšio prieinamumo sąlygų, taip pat nuo to, kiek klientų esamu momentu yra prisijungę prie konkrečios bazinės stoties.

Reklamuodami paslaugas, kai kurie operatoriai deklaruoja maksimalias bazinių stočių greitaveikas, tačiau šie skaičiai yra labiau siekiamybė, nei realybė.

Konkrečiam klientui tokia ryšio sparta galėtų būti prieinama tik tuomet, jeigu visu bazinės stoties resursu naudotųsi jis vienas ir tai darytų idealiomis sąlygomis – būtų arti bazinės stoties, ryšiui netrukdytų reljefas, teritorijos užstatymas ir pan. „Su savo klientais mes nuo pat pradžių elgėmės garbingai – nežadėjome jiems 4G „WiMAX“ bazinės stoties vieno sektoriaus (40 Mbps) ar visos bazinės stoties (120 Mbps) greitaveikos. Kita vertus, mobiliojo 4G interneto MEZON naudotojai kartais pastebi, kad duomenis jie siunčiasi gerokai sparčiau, nei mūsų deklaruojama 10 Mbps riba“, – sako Mindaugas Kuprys.

Jo teigimu, ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių mobiliojo interneto naudotojai gali pavydėti Telecentro klientams tokios vidutinės mobiliojo 4G interneto MEZON ryšio spartos, kokia jie realiai naudojosi 2011-aisiais.

Šiuo metu Telecentras siūlo iki 1 Mbps, iki 2 Mbps ir iki 10 Mbs maksimalios greitaveikos mobiliojo 4G interneto MEZON planus. Bendrovė vienintelė Lietuvos rinkoje iš tikrųjų (be jokių išlygų) neriboja mobiliojo interneto srauto – net ir perdavus tam tikrą kiekį duomenų, kaina nepadidinama, greitaveika nesumažinama.

4G „WiMAX“ tinklą Lietuvoje Telecentras įdiegė 2009 metais. Komerciniai 4G „WiMAX“ ryšio tinklai veikia jau 150-yje pasaulio šalių, bendras šios technologijos abonentų skaičius – per 20 milijonų.

*2011 metais pradėtas diegti 4G LTE tinklas dar labai siauros aprėpties, šios technologijos paslaugos nėra įtrauktos į RRT interneto prieigos stebėsenos sistemą (IPSS).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!