Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/32214/parodytas-ismaniojo-telefono-prototipas-su-intel-atom/spausdinti/

Parodytas išmaniojo telefono prototipas su „Intel Atom“

Publikuota: 2011-12-27 16:28
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TipTop.lt tinklaraštis
Inf. šaltinis: TipTop.lt tinklaraštis

Kompanija „Intel“ labai tikisi nuo kitų metų pamatyti savo pirmuosius išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius su „Medfield“ platformai priklausančiais 32 nm „Atom“ procesoriais.

Tokių įrenginių debiutas turėtų įvykti jau 2012 m. I pusmetyje, o jau kitų metų rudenį tikimasi sulaukti naujos mobilios „Intel“ platformos. Deja, „Intel“ ketinimai ne itin aktyviai palaikomi iš mobilių įrenginių gamintojų pusės, taigi gal telefonai ir planšetiniai kompiuteriai su „Atom“ procesoriais ir pasirodys, tačiau tikėtis jų plataus paplitimo galima nesitikėti.

Vis tik „Intel“ jau turi naujų išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių prototipus, ir tai suteikia vilties, kad viskas ne taip jau ir blogai. Eilė šaltinių publikavo ataskaitas apie tai, jog gavo galimybę susipažinti etaloniniais „Intel“ įrenginiais planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų telefonų srityje.

Parodytas išmaniojo telefono prototipas su „Intel Atom“

Etaloninis „Intel Medfield“ telefono dizainas šiek tiek primena paskutinįjį „Apple“ išmanųjį telefoną. Įrenginys dirba su modifikuota „Android 2.3 Gingerbread“ versija. Savo ruožtu dėl gana didelio plastiko kiekio korpuse modelis gavosi kiek lengvesnis už „Apple iPhone 4“ ar „iPhone 4S“. „Intel“ teigimu, savo sparta ir energetiniu efektyvumu „Medfield“ platforma bus ne pati blogiausia rinkoje, o kai kur, gali būti ir geresnė. Bet kokiu atveju „Intel“ taip interpretuoja savo vidinius testus (tik neaišku, su kuo buvo lyginta).

Beje, „Intel“ etaloninis planšetinis kompiuteris žurnalistams paliko gana neblogą įspūdį. Tai 10,1“ įstrižainės ekrano savininkas, taip pat primenantis savo išore ir svoriu savo konkurentą – „Apple iPad“. Tiesa, planšetinis kompiuteris gavo naujausią operacinę sistemą „Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich“.

Dabar gi belieka laukti įrenginių su „Intel Medfield“ platforma pasirodant prekyboje bei pamatyti pirmus nepriklausomus testus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!