Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/31602/jav-bandoma-hibridines-telefonijos-paslauga/spausdinti/

JAV bandoma „hibridinės telefonijos“ paslauga

Publikuota: 2011-11-10 15:11
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

JAV bandoma „hibridinės telefonijos“ paslaugaŠiaurės Karolinos valstijoje (JAV) įsikūrusi bendrovė „Republic Wireless“ bando vadinamosios „hibridinės telefonijos“ paslaugą, kurios vartotojai už 19 dolerių per mėnesį gali beveik neribotai naudotis balso ryšiu, duomenų perdavimu ir tekstinėmis žinutėmis.

Pasak bendrovės atstovų, ši ryšio sistema naudojasi mobiliojo ryšio ir „Wi-Fi“ tinklais. Kai abonentas yra vietinio „Wi-Fi“ tinklo zonoje, balso ryšiui naudojama IP telefonija, o jei „Wi-Fi“ tinklo šalia nėra arba jis dėl kokių nors priežasčių neprieinamas, telefonas automatiškai perjungiamas į mobilųjį tinklą.

Skelbiama, kad 60 proc. laiko dauguma JAV gyvenančių mobiliojo ryšio vartotojų praleidžia šalia prieinamo „Wi-Fi“ vietinio tinklo (WLAN). Todėl, perėjus prie internetinės telefonijos (VoIP) paslaugų, galima gerokai sutaupyti. „Republic Wireless“ teikiama bandomoji „hibridinės telefonijos“ paslauga veikia automatiškai: vartotojui nereikia pačiam persijunginėti iš mobiliojo tinklo į WLAN, naudoti skirtingus numerius ir t. t., sakoma bendrovės pranešime.

Tačiau esama ir apribojimų: naudojantis mobiliuoju ryšiu klientams už 19 dol. per mėnesį suteikiama 550 min. pokalbiams, 150 SMS žinučių ir 300 MB duomenų srautas. Naudojantis „Wi-Fi“ jokių apribojimų nėra. Be to, kol kas su šia paslauga suderinamas tik vienas telefono modelis („LG Optimu“ su „Android“ OS) ir vienas mobiliojo ryšio tinklas („Sprint“).

Bendrovės atstovai pabrėžia, kad kol kas „hibridinė telefonija“ veikia bandomuoju režimu, ir žada ilgainiui išplėsti suderinamų įrenginių sąrašą bei pasiūlyti kitus mobiliojo ryšio operatorius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!