Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/30287/nokia-jau-atlieka-bandymus-telefonu-su-saules-baterijomis/spausdinti/

„Nokia“ jau atlieka bandymus telefonų su saulės baterijomis

Publikuota: 2011-08-01 14:12
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TipTop.lt tinklaraštis
Inf. šaltinis: TipTop.lt tinklaraštis

Reta kompanija dabar nesidomi energijos taupymo technologijomis. Štai kompanija „Nokia“ pradėjo projektą, kurio metu išsiuntė 4 mobilius telefonus C1-02 su saulės baterija į keturias skirtingas pasaulio vietas. Tikslas – sužinoti, kaip praktikoje veikia jos sukurti telefonai vien su saulės baterija.

„Saulėti“ „Nokia“ telefonai buvo išsiųsti į Keniją, Suomiją, Švediją bei į laivą, kuris plaukioja Baltijos jūra. Telefono viduje esanti „juodoji dėžė“ nuolat įrašo duomenis apie gautą saulės energijos kiekį, kuri prieinama esamu momentu. Kenijoje tokio telefono savininku tapo sostinėje Nairobyje dirbantis apsaugininkas. Poliarinėje zonoje Utsoiki (Suomija) esantis telefonas bus naudojamas vietos universiteto techninių tyrimų skyriaus darbuotojo. Dar vienas telefonas, kaip minėta, plaukios po Baltijos jūrą (turbūt kapitono ar kito jūreivio rankose), galiausiai ketvirtas telefonas atiteko Švedijoje esančiai 16 metų merginai – skautei, šiuo metu esančiai skautų stovykloje.

„Nokia“ jau atlieka bandymus telefonų su saulės baterijomis

Tikslas tikrai sveikintinas, tik reikia turėti omenyje, kad didelę dalį laiko telefonai yra kišenėse ar rankinėse, be to, dirbantiems ofise dažnai tenka būti patalpose, kur saulės šviesa retai matoma (nebent savo telefonus paliktų ant palangės).

Galima priminti, kad savo laiku „Samsung“ taip pat buvo pristačiusi panašų įrenginį „Replenish“, tačiau testavusieji pranešė, kad baterijos pakrovimas saulės pagalba neveikia taip, kaip norėtųsi. Galbūt suomių kompanijai pavyks geriau realizuoti šią „žaliąją“ technologiją?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!