Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/29939/tyrimas-mobilieji-telefonai-greiciausiai-nesukelia-vezio/spausdinti/

Tyrimas: mobilieji telefonai greičiausiai nesukelia vėžio

Publikuota: 2011-07-07 19:37
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Dmitrij Savickij
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Mokslininkai padarė išvadą, jog „augantis įrodymų kiekis prieštarauja tvirtinimams, kad mobilieji įrenginiai ir bevielis ryšys yra smegenų vėžio ir auglių priežastys“, su nuorodomis į „Reuters“ rašo Cnet.co.uk tinklapis.

Tyrimas: mobilieji telefonai greičiausiai nesukelia vėžio

Naujienų agentūra „Reuters“ praneša, jog grupė mokslininkų nerado įrodymų, kaip mobilieji įrenginiai gali paskatinti auglių vystymąsi. Šiai mokslininkų grupei vadovavo Anthony Swerdlow, žmogus iš Britanijos vėžio tyrimų instituto (Britain's Institute of Cancer Research) ir Nejonizuojančios radiacijos apsaugos tarptautinės komisijos (ICNIRP, Commission for Non-ionising Radiation Protection), kuri nustato leidžiamos spinduliuotės lygį įrenginiams.

Nors Pasaulio sveikatos organizacija (WHO, World Health Organisation) prieš kelias dienas pranešė, esą mobilieji telefonai, tikėtina, gali sukelti vėžį, tačiau minėta mokslininkų grupė, peržiūrėjusi visą eilę tyrimų, to patvirtinti negalėjo.

Vis dėl to, mokslininkai sutinka, kad mobilieji bevieliai įrenginiai žmonių gyvenimuose yra dar palyginus neilgai, ir tolimesnius tyrimus būtina tęsti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!