Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/2949/beveik-70-proc-lietuvos-gyventoju-savo-artimuosius-su-sventemis-sveikina-siusdami-sms-zinutes/spausdinti/

Beveik 70 proc. Lietuvos gyventojų savo artimuosius su šventėmis sveikina siųsdami SMS žinutes

Publikuota: 2005-12-21 14:12
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Omnitel, UAB

Pasveikinti artimuosius ar pačiam sulaukti sveikinimo švenčių proga trumpąja žinute (SMS) yra priimtina daugiau nei 70 proc. Lietuvos gyventojų. Tokius duomenis pateikia telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ užsakymu atliktas „TNS Gallup” tyrimas.

„Vartotojai vis dažniau naudojasi technologijų teikiamomis galimybėmis bendraudami su artimaisiais ne tik kasdieniniais reikalais, bet ir šventinėmis progomis. Atlikto tyrimo duomenis patvirtina ir „Omnitel“ tinkle švenčių metu išsiunčiamų SMS skaičius“, - sakė „Omnitel“ Strateginės komunikacijos vadovas Darius Maikštėnas. Pasak jo, praėjusių metų gruodžio 31 ir šių metų sausio 1 dienomis „Omnitel“ klientai sėkmingai išsiuntė 9 mln. trumpųjų žinučių – tai 1,4 karto daugiau nei 2003 metais. Šiemet taip pat laukiama gausaus trumpųjų žinučių srauto.

Atlikto tyrimo metu nustatyta, kad 41,4 proc. moterų ir 39 proc. vyrų trumposios žinutės yra priimtiniausias būdas gauti sveikinimą visuotinės šventės proga. Šventinius sveikinimus, remiantis tyrimo duomenimis, dažniausiai siunčia ir juos mėgsta gauti 15 – 19 metų amžiaus žmonės (taip teigė beveik 70 proc. respondentų). Rečiausiai tokį sveikinimo būdą renkasi vyresni, nuo 60 iki 74 metų amžiaus žmonės (beveik 11 proc. apklaustųjų).

Mobilusis ryšys svarbus ir asmeninių švenčių proga. Draugus su gimtadieniu trumpąja žinute sveikina beveik 25 proc. moterų ir šiek tiek mažiau – apie 18 proc. - vyrų.

„Mobiliojo ryšio paslaugos padeda tenkinti vieną iš svarbiausių poreikių - bendravimo ir ryšio su kitais žmonėmis. Trumposios žinutės dar labiau praplėtė bendravimo galimybes ir dažnumą”, - tyrimo rezultatus komentavo „Žmogaus studijų centro“ psichologė dr. Edita Dereškevičiūtė.

„Omnitel“ ir „Omnitel Extra“ abonentai artimuosius gali pasveikinti išnaudodami ir kitas mobiliojo ryšio teikiamas galimybes. Iki pat sausio 10 dienos jie gali išsiųsti ne tik SMS žinutę, bet ir originalų balso sveikinimą. Paskambinus numeriu 8 620 62002, jį išsirinkti ir artimam žmogui nusiųsti padeda interaktyvus balso palydovas, o sistema pati paskambina gavėjui ir jam atsiliepus pagroja sveikinimą.

SMS žinutė taip pat gali būti netradicinė. „Omnitel“ ir „Omnitel Extra“ abonentai gali pasveikinti draugus ir SMS sveikinimu, jiems tereikia SMS žinutės rašymo langelyje įrašyti SMS sveikinimo gavėjo telefono numerį, sveikinimo kodą, ir išsiųsti žinutę trumpuoju numeriu 1301. Visus sveikinimo kodus galima rasti „Omni“ interneto portale, skiltyje „Pramogos“.

Specialiai šioms Kalėdoms sukurtas turinys, padedantis sukurti šventinę nuotaiką sau ir artimiesiems, yra ir „Omnitel” mobiliojo interneto portale „Omni SurfPort” (wap.sp.lt). Portalo srities „Pramogos“ skiltyje „Kalėdų pramogos“ sukauptos polifoninės ir vokalinės melodijos, fono paveikslėliai, kalėdiniai vaizdo siužetai, garsai, pyptonai ir pokštai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!