Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/26685/nexus-telefonu-serija-sugalvota-lengvai-nulauzti/spausdinti/

„Nexus“ telefonų serija sugalvota lengvai „nulaužti“

Publikuota: 2010-12-22 13:07
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Mobium.lt
Inf. šaltinis: Mobium.lt

„Nexus“ telefonų serija sugalvota lengvai „nulaužti“ Kaip ir „Nexus One“, antrasis „Google“ išmanusis „Nexus S“ buvo akimirksniu „nulaužtas“ ir jo pirkėjai be vargo gali pasiekti sisteminius failus (angl. root). „Google“ kompanija paaiškino, jog akimirksniu įveiktos apsaugos ne jų klaida, šie modeliai lengvai „nulaužiami“, nes jie sumąstyti būti kuo atviresni.

„Google“ sakydama „atviresni“, turi omenyje jų kuriamos „Android“ operacinės sistemos politiką. Tai – atvirojo kodo programa. Ją gali diegti visi gamintojai į bet kokius prietaisus be jokių užmokesčių programos kūrėjams, jie taip pat gali kaip panorėję modifikuoti „Android“, tačiau norint tą padaryti reikia gauti prieigos teises prie sisteminių failų (angl. root).

Tokią prieigą gana lengvai suteikia „Google“, visgi šiuo metu tą daro jie vieninteliai. Kiti gamintojai ar operatoriai apsaugas diegia, nes privalo apsaugoti telefonus, jei šie yra prisieti prie tam tikro paslaugų tiekėjo.

„Google“ teigimu, operatoriai nežiūri į „Android“ mobiliuosius su tokiu pačiu entuziazmu kaip jie. Todėl jie ir sukūrė „Nexus“ seriją technologijų fanatikams, kad šie galėtų su savo įrenginiu išdarinėti ką panorėję.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!