Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/2571/naujas-budas-kurti-3g-nokia-paleidzia-nauja-wcdma-bazine-stoti/spausdinti/

Naujas būdas kurti 3G – NOKIA paleidžia naują WCDMA bazinę stotį

Publikuota: 2005-11-16 12:54
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: NOKIA

NOKIA paleido „NOKIA FLEXI WCDMA“ bazinę stotį. Parengta pagal visiškai naują platformą, didelių pajėgumų „NOKIA FLEXI WCDMA“ bazinė stotis yra naujovė, kuri suteikia operatoriams galimybę efektyviau nei bet kada iki šiol išnaudoti savo bazines stotis ir leidžianti sutaupyti iki 70 procentų sąnaudų sumažėjusių kūrybinio darbo išlaidų, greito bazinės stoties įdiegimo ir sumažėjusio energijos suvartojimo sąskaita.

Maža modulinė „NOKIA FLEXI WCDMA“ bazinė stotis leidžia pasirinkti vietovę lanksčiau nei tai buvo galima daryti anksčiau. Stotis gali būti įdiegta tiek patalpos viduje, tiek lauke, taip pat ji yra suderinama su jau platintų stočių architektūra.

„NOKIA FLEXI WCDMA“ bazinė stotis sudaro sąlygas nesudėtingai technologijos evoliucijai į daugiakanalius tinklus, o jos moduliai gali būti pritaikyti esamos „NOKIA ULTRASITE EDGE“ bazinės stoties viduje. Šiuo metu Visuotinės mobiliojo ryšio tiekėjų asociacijos (GSA) duomenimis, 55 operatoriai naudoja tiek WCDMA, tiek EDGE. NOKIA tiekia vieną arba abi technologijas daugiai nei pusei veikiančių komercinių WCDMA/EDGE tinklų.

Bazinė stotis taip pat yra investicija į ateitį. Ji suderinama su WCDMA ir didelio greičio paketų prieigos (HSPA) technologijomis, o jos modulinė architektūra, atitinkanti atviros technologijos stoties architektūros iniciatyvos (OBSAI) reikalavimus, vėliau taip pat leis operatoriams greitai diegti naujas technologijas, tokias kaip WiMAX. Papildomas lankstumo galimybes suteikia nesudėtingas galios plėtimas, kurį, augant perduodamų duomenų kiekiui, palaiko „NOKIA FLEXI WCDMA“ bazinės stotis. „NOKIA FLEXI WCDMA“ bazinę stotį bus galima įsigyti antroje 2006 metų pusėje.

„Esame įsitikinę, kad ši atvira modulinė bazinė stotis pasiūlys visiems mūsų klientams naują ir paprastesnį būdą kurti 3G tinklus, tiek dabar, tiek ateityje, – sakė Robin Lindahl, NOKIA radijo tinklo viceprezidentas. – Nedideli „NOKIA FLEXI WCDMA“ bazinės stoties matmenys ir jos lankstumas leis mūsų klientams pajusti realų eksploatacijos išlaidų ir turto investicijų skirtumą, kadangi jau esamos ir naujos įmonės galės būti naudojamos labai efektyviu būdu. Be to, naujoji platforma leis operatoriams nesunkiai diegti naujas radijo technologijas”.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!