Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/25686/opera-mobile-android-operacinei-sistemai-jau-si-menesi/spausdinti/

„Opera Mobile“ „Android“ operacinei sistemai – jau šį mėnesį

Publikuota: 2010-10-16 08:19
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Jonas Bunevičius
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

„Opera“ pranešė džiugią žinią visiems „Android“ operacinės sistemos naudotojams. Kompanija vykusioje „Up North Web“ konferencijoje patvirtino, kad šį mėnesį jie išleis „Opera Mobile“ internetinę naršyklę, kuri bus skirta būtent „Android“ platformą naudojantiems išmaniesiems telefonams. Būtų įdomu sužinoti, kodėl nauja naršyklė buvo pristatyta būtent šią savaitę. Galbūt daugiausia įtakos turėjo „Firefox 4.0 Beta“ pasirodymas?

„Opera Mobile“ „Android“ operacinei sistemai – jau šį mėnesį

Konferencijoje taip pat buvo paminėta, kad naršyklė veiks su visomis „Android“ versijomis, be to, buvo aptartos pagrindinės „Opera Mobile“ funkcijos, tokios kaip „Hardware acceleration“ ir „Pinch to zoom“. Pirmoji funkcija (Hardware acceleration), kaip jau supratote iš pavadinimo, suteiks galimybę naršyklei veikti žymiai greičiau bei stabiliau naudojant įvairius priedus vartotojo sąsajoje. Kitaip sakant, ši technologija padeda pilnavertiškai išnaudoti telefone naudojamą techninę įrangą bei tuo pačiu pagerina tokių funkcijų, kaip visiškas priartinimas (Pinch to zoom) veikimą.

Dabartinės „Opera Mobile“ mobiliosios naršyklės kol kas palaiko tik dviejų lygių priartinimą, todėl visiškas priartinimas yra tikrai sveikintina nauja naršyklės funkcija. Vos tik pasirodys „Opera Mobile“, skirta „Android“ operacinei sistemai, visi norintys ją galės parsisiųsti iš „Android Market“ internetinės parduotuvės arba tiesiog iš oficialaus kompanijos tinklapio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!