Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/25630/google-viceprezidentas-windows-phone-7-nereikalinga/spausdinti/

„Google“ viceprezidentas: „Windows Phone 7“ nereikalinga

Publikuota: 2010-10-12 20:12
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bendrovės „Google“ viceprezidentas Andy Rubinas, atsakingas už „Android“ operacinės sistemos plėtrą, JAV žurnalui „PC Magazine“ išdėstė savo požiūrį į naująją „Microsoft“ mobiliąją OS „Windows Phone 7“.

A. Rubino teigimu, nuotraukose ši OS (interviu metu rinkai dar nebuvo pateikti pirmieji jos valdomų išmaniųjų telefonų modeliai) atrodo „visai įdomiai“, tačiau „nei pasauliui, nei rinkai“ nėra reikalinga, nes jau yra „Android“ – atvira ir nemokama operacinė sistema.

„Google“ viceprezidentas sakė manąs, kad šiandien kurti naują operacinę sistemą mobiliesiems įrenginiams galima tik „politiniais sumetimais“. Jo teigimu, „Windows Phone 7“ pasirodymas neturi jokios prasmės, tačiau „Microsoft“ nelinkusi pasitraukti be mūšio.

„Windows Phone 7“ OS oficialiai buvo pristatyta vakar. Tuo pat metu „Samsung“ ir HTC pranešė pristačiusi pirmuosius šios OS valdomus išmaniųjų telefonų modelius. Telefonus su „Windows Phone 7“ ruošia ir LG, „Asus“ bei kiti „Microsoft“ partneriai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!