Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/24819/barakas-obama-uzdraude-telefonus-ikalinimo-istaigose/spausdinti/

Barakas Obama uždraudė telefonus įkalinimo įstaigose

Publikuota: 2010-08-19 09:17
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Siekdamas užkirsti kelią nusikalstamumo organizavimui nuotoliniu būdu tiesiai iš įkalinimo įstaigų, Jungtinių Amerikos Valstijų senatas inicijavo įstatymo projektą, kuris uždraustų federaliniams kaliniams naudotis mobiliaisiais telefonais. Kaip praneša didžiausias pasaulyje naujienų transliuotojas „CNN“, prieš savaitę šis įstatymas buvo pasirašytas prezidento Barako Obamos, taigi oficialiai jau galioja visose Jungtinėse Valstijose.

Naujasis įstatymas draudžia ne tik naudotis, bet ir turėti bet kokio tipo mobilųjį telefoną ar kitokio pobūdžio bevielį ryšio įrenginį, kuris leistų susisiekti su išoriniu pasauliu kalint už grotų. Pažeidusiems šį įstatymą kaliniams ar kitiems asmenims neleistinai bandantiems perduoti ryšio priemones į kalėjimo teritoriją gresia vieneri metai laisvės netekimo.

„Dabar, kai šis įstatymas yra teisiškai patvirtintas, kalėjimo gaujos pasinaudodamos mobiliaisiais telefonais negalės nurodyti kriminalinių išpuolių vykdymo prieš tam tikrus asmenis, nuspręsti, kuriose teritorijose platinti narkotikus ar vadovauti kreditinių kortelių vagystėms“ – teigė įstatymo projektą palaikiusi senatorė Diana Fenštein (Diane Feinstein).

JAV vyriausybė taip pat užsakė metų trukmės tyrimą, kurio metu bus siekiama išsiaiškinti naujojo įstatymo efektyvumą, o jam nepasitvirtinus imtis tam tikrų priemonių. Žmogaus teisių gynimu užsiimančios organizacijos kol kas neišdėstė savo pozicijos šio draudimo įteisinimo atžvilgiu, tačiau galima daryti prielaidą, kad didesnio pasipiktinimo neturėtų kilti, juolab, kad įstatymu siekiama tik apsaugoti nekaltų žmonių sveikatą bei gyvybes.

Mobilieji telefonai įkalinimo įstaigose yra itin vertinga prekė, už kurią yra smarkiai permokama. JAV vyriausybės žiniomis, kaliniai už mobilųjį telefoną (nepriklausomai nuo jo funkcionalumo bei kitų parametrų) moka nuo 500 iki 1000 dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!