Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/24261/koncepcinis-aeolus-telefono-modelis/spausdinti/

Koncepcinis „Aeolus“ telefono modelis

Publikuota: 2010-07-11 09:22
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Jonas Bunevičius
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Dauguma vis labiau susirūpina didėjančiu planetos užterštumu ir stengiasi kuo greičiau jį įvairiai būdais sumažinti. Šiuo metu labai daug pastangų dedama kurianti elektroniką, kuri taip pat prisidėtų prie planetos užterštumo sumažinimo. Dizaineris Cyrenas Quiamcosas (Cyrene Quiamco) neseniai pristatė labai įdomią koncepciją, kurią pavadino „Aeolus“ vardu.

„Aeolus“ koncepcinis telefono modelis, tai yra ekologiškas (angl. eco-friendly) telefonas, kuris savo bateriją įkrauna iš vėjo ir saulės energijos, taip svariai prisidėdamas prie planetos užterštumo mažinimo. Šis telefonas vartotojui leidžia įkrauti bateriją net tada, kai jis keliauja dviračiu ar automobiliu, nes „Aeolus“ turi integruotas menteles, kurios gali generuoti elektros energiją, joms sukantis.

Koncepcinis „Aeolus“ telefono modelis

„Aeolus“ koncepcinis telefonas turėtų būti gaminamas iš atsinaujinančių gamtos žaliavų, kas reiškia, kad telefono dalys taip pat bus ekologiškos ir neterš gamtos jas gaminant. Šis „žaliasis“ įrenginys turės tik vienos spalvos energiją taupantį „LCD“ ekraną, integruotas saulės energijos paneles.

Atrodytų, šis telefonas turi viską, ko reikia pačiam prasčiausiam telefonui, kuris gali atlikti tik pagrindines funkcijas. Žinoma, kai kurios detalės telefone, kaip vienos spalvos „LCD“ ekranas, jau yra atgyvenusios ir pasenusios, tačiau tai nėra didelė problema, nes telefonas labiau turi būti draugiškas gamtai, o ne žmogui, kuris siekia patenkinti savo poreikius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!