Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/24208/apple-paskelbe-oficialu-atsakyma-apie-iphone-4-rysio-problema/spausdinti/

„Apple“ paskelbė oficialų atsakymą apie „iPhone 4“ ryšio problemą

Publikuota: 2010-07-07 17:08
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Mobium.lt
Inf. šaltinis: Mobium.lt

Praėjus kelioms dienoms nuo „iPhone 4“ pardavimo pradžios, daugelis vartotojų pastebėjo, kad telefonas turi pakankamai rimtą problemą: telefoną laikant rankose, sumažėja/dingsta signalas.

„Apple“ pareiškė, kad tai yra normalu, ir pasiūlė laikyti telefoną kitaip – neuždengiant antenos, esančios metalinėje juostelėje korpuso kairėje pusėje.

Tačiau, susidūrus su vartotojų ieškiniais, kompanija pagaliau pripažino šį trūkumą ir pareiškė, jog aiškinasi problemą. Ir pagaliau „Apple“ išleido oficialų pareiškimą, kuriame paaiškino, kad problema slypi ne pačioje antenoje, bet signalo lygio indikatoriuje. Indikatorius tiesiog netiksliai rodo signalo lygį, t.y. kai signalas nelabai stiprus, indikatorius vietoj dviejų padalų rodo keturias. Tokiu būdu signalas dingsta tik tokiose vietose, kur jis ir taip yra silpnas, ir, be abejo, papildomai pridengus anteną, jis visiškai dingsta.

„Apple“ paskelbė oficialų atsakymą apie „iPhone 4“ ryšio problemą

Tačiau vartotojams nėra dėl ko pergyventi, problema bus išspręsta kelių savaičių bėgyje. Bus išleistas nemokamas programinės įrangos atnaujinimas, kuris ištaisys (neveikiančią anteną?) netikslų signalo indikatorių.

Įdomiausia šioje istorijoje tai, kad birželio 23 d. (pardavimų pradžios diena) kompanijos puslapyje, skiltyje „Darbo pasiūlymai“ buvo paskelbtos trys ieškomų antenų inžinieriaus vietos. Galima daryti išvadą, kad ryšio problema slypi ne programinėje dalyje, bet pačiame aparate.

Susidaro įspūdis, kad kompanija labai skubėjo į rinką išleisti naują modelį, to pasekoje – tam tikri trūkumai. Dar vienas iš jų – „iPhone 4“ kamera turi problemų su baltos spalvos balansu.

„iPhone 4” turi neblogą 5 MP kamerą, su kuria galima daryti kokybiškas nuotraukas ryškioje šviesoje, tačiau prietemoje prasideda problemos. Daugelis vartotojų praneša, jog nuotraukos, darytos prietemoje, be blykstės gaunamos labai geltonos.

„Apple“ paskelbė oficialų atsakymą apie „iPhone 4“ ryšio problemą

Problema tikriausiai yra tame, kad „iPhone 4“ neteisingai sureguliuoja baltos spalvos balansą. Įvairūs šviesos šaltiniai reikalauja skirtingų baltos spalvos balanso nustatymų, tačiau „iPhone 4“ su šia užduotimi kol kas nesusitvarko. „Apple“ lengvai gali ištaisyti šią problemą, tik reikia sulaukti programinės įrangos atnaujinimų, kuriuos kompanija jau ruošia.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!