Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23963/sony-ericsson-pristate-cedar-ir-yendo-mobiliuosius-telefonus/spausdinti/

„Sony Ericsson“ pristatė „Cedar“ ir „Yendo“ mobiliuosius telefonus

Publikuota: 2010-06-20 21:11
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Jonas Bunevičius
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Prasidėjus vasarai, visos kompanijos, o ne išimtis ir „Sony Ericsson“, pradėjo pristatinėti daugybė naujų telefonų modelių. Šią savaitę „Sony Ericsson“ oficialiai pristato jau ne pirmąjį naują kompanijos telefoną. Paskutinės naujienos iš „Sony Ericsson“ – tai yra du nauji telefonai, kurių vienas pavadintas „Cendar“, o kitas „Yendo“ vardu. Reikia tikėtis, kad tai ne paskutiniai „Sony Ericsson“ kompanijos pristatomi telefonai šiais metais.

Kairėje pusėje galite pamatyti modelį, kuris yra labai panašus į „XPERIA X10 Mini“ telefoną, tačiau nereiktų suklysti, nes tai – naujasis „Sony Ericsson Yendo“ telefonas. Be to, tai pirmasis „Walkman“ serijos telefonas, kuris turės pilną ir visas funkcijas atliekantį lietimams jautrų ekraną. Šis ekranas bus 2,6 colių dydžio ir naudos kai kurias vartotojo sąsajos savybes iš „XPERIA X10 Mini“ modelio. Visgi, kad ir koks tai panašus modelis į „X10 Mini“ jis nenaudos „Android“ operacinės sistemo ir, kaip minėjome, pratęs „Walkman“ telefonų seriją. Be jau paminėtų funkcijų „Yendo“ turės 2 megapikselių kamerą, „FM“ radijo imtuvą, bus suderinamas su „GSM“ ir „EDGE“ ryšiais, tačiau nepalaikys „3G“ ryšio.

„Sony Ericsson“ pristatė „Cedar“ ir „Yendo“ mobiliuosius telefonus

Dešinėje pusėje galite pamatyti „Cendar“ modelį. Šis modelis jau palaikys „3G“ ryšį, turės 2 megapikselių kamerą, kuri galės daryti 30 kadrų per sekundę vaizdo įrašus. „Sony Ericsson Cendar“ telefono ekrano dydis bus 2,2 colių, jis turės 3,5 mm ausinių jungtį, iki 280 MB vidinės atminties ir, žinoma, visas kitas šiuolaikiniam telefonui svarbias funkcijas. Pagrindinis kompanijos tikslas, kuriant „Cendar“ telefono modelį, buvo ne kuo geresnės jo charakteristikos, o kuo labiau ekologiškas produktas, kad ir kaip keistai tai nuskambėtų. Tai yra „GreenHeart“ serijos telefonas, kuris turi mažesnę įtaką ir neigiamą poveikį aplinkai, nes gaminant telefoną, plastikinis korpusas yra atitinkamai perdirbamas, kad iš jo pašalinti šviną ir įvairius kitus chemikalus. Taip pat telefonas naudoja ir energiją taupantį baterijos įkroviklį. Tai puikus pasirinkimas, tausojantiems gamtą ar norintiems prisidėti prie švaresnio pasaulio sukūrimo.

Tiek „Yendo“, tiek „Cendar“ telefono modelius „Sony Ericsson“ kompanija planuoja pristatyti dar 2010 metų trečią ketvirtį. Gaila, bet kol kas nei vieno iš šių naujų modelių kainos kompanija atskleisti nenori.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!