Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23937/visi-2011-metais-isleisti-nokia-telefonai-tures-nfc-technologija/spausdinti/

Visi 2011 metais išleisti „Nokia“ telefonai turės NFC technologiją

Publikuota: 2010-06-18 20:32
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Anssi Vanjoki, „Nokia“ viceprezidentas pardavimų srityje paskelbė, kad visi nauji „Nokia“ telefonai, kurie bus oficialiai anonsuoti 2011 metais turės NFC technologiją. Pranešimas buvo paskelbtas per „Mobey Forum“ dešimtmečio susitikimą Helsinkyje.

Visi 2011 metais išleisti „Nokia“ telefonai turės NFC technologiją

NFC technologija (angl. Near Field Communication technology) – tai trumpojo nuotolio itin aukšto dažnio duomenų perdavimo technologija. Ši technologija naudojama tik 10 centimetrų atstumų tarp įrenginių, naudojančių šią technologiją, duomenų perdavimui. Duomenų perdavimas yra belaidis.

Deja, Vanjoki daugiau nepaskelbė visiškai jokių detalių apie šių naujųjų išmaniųjų telefonų modelius, bet suvažiavimo dalyviai buvo informuoti, kad ilgainiui sulauks daugiau detalių apie „Nokia“ planus. Taipogi Vanjoki buvo paklaustas ir apie SWP technologiją, kuri yra susijusi su NFC technologija. Jis patikino, kad „Nokia“ telefonai turės ir šią technologiją, taipogi turės „microSD“ korteles ir keletą saugumo elementų.

Šis pranešimas galutinai patvirtina, kad ilgai lauktas „Nokia 6216 Classic“ telefonas su NFC technologija tikrai nepasirodys šiais metais, todėl jo pasirodymo vertėtų laukti kitąmet.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!