Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23716/lg-surface-koncepcinis-telefonas-akliesiems/spausdinti/

„LG Surface“ koncepcinis telefonas akliesiems

Publikuota: 2010-06-06 19:24
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Jonas Bunevičius
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Kompanija LG jau ne pirmą kartą šiais metais stebina naujais ir įdomiais koncepcinių telefonų modeliais. Praeitą mėnesį LG pristatė „LG Eco Solar“ ir „LG King“ koncepcinius telefonus. Užteko palaukti vos keletą savaičių, o LG pristato dar vieną tikrai išskirtinę koncepciją – „LG Surface“. Didžiausias šios telefono išskirtinumas iš kitų telefonų turėtų būti tas, kad šis koncepcinis modelis bus skirtas akliems žmonėms. Telefonas turės Brailio rašto klaviatūrą ir išskirtinę formą, kad aklieji galėtų kuo tiksliau ir geriau pasinaudoti jiems skirtu prietaisu.


„LG Surface“ (padidinti).

Koncepcinį telefonas „LG Surface“ turėtų būti sudarytas iš trijų netaisyklingo šešiakampio formos plokštelių ir bus nešiojamas kaip laikrodis. Kiekviena plokštelė galės atlikti tam tikrą funkciją, o tokia stumdoma forma galės padėti geriau susiorientuoti, kuri šešiakampio plokštelė šiuo metu yra aktyvi. Viršutinėje plokštelė bus integruotas Brailio rašto laikrodis. Laikrodžio veikimas labai paprastas – paviršiuje yra iškilūs taškai, kuri juda pagal laikrodžio rodyklę ir juos jaučiantis aklasis, gali pasakyti kiek šiuo metu yra valandų. Antrasis plokštelės sluoksnis bus naudojamas kaip Brailio rašto klaviatūra. Trečioji plokštelė turėtų atlikti tik laikiklio paskirtį, prie kurios bus tvirtinamos dvi aptartos, visas svarbiausias funkcijas atliekančios plokštelės. Žinoma su „LG Surface“ aklieji galės atlikti ir skambučius. Dvi viršutinės plokštelės bus sujungtos tarpusavį ir jas nuėmus nuo laikiklio šį prietaisą bus galima naudoti kaip mobilųjį telefoną.

„LG Surface“ dar turės ir tris mygtukus, kurie atliks pagrindines funkcijas. Mygtukas viršuje bus skirtas padidinti arba sumažinti garsą, kairėje atliks siuntimo ir priėjimo funkcijas, o dešinėje trynimo ir atšaukimo funkcijas.

Reikia tikėtis, kad LG kompanijai pavyks įgyvendinti šio koncepcinio telefono idėją, kuri suteiktų galimybę telekomunikacijų paslaugomis pilnavertiškai naudotis net ir akliesiems. Galima manyti, kad vis dažniau koncepcinius telefonus kurianti LG kompanija turi didelių siekių ateityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!