Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23644/wdsglobal-prisirisimas-prie-mobiliuju-telefonu-gamintoju-prekes-zenklu-silpnas/spausdinti/

„WDSGlobal“: prisirišimas prie mobiliųjų telefonų gamintojų prekės ženklų silpnas

Publikuota: 2010-06-02 21:08
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobium.lt
Inf. šaltinis: Mobium.lt

„WDSGlobal“ atliko tyrimą, kurio metu išsiaiškinta, jog vartotojai perka mobiliuosius telefonus, pirmiausia, atsižvelgdami į mobiliojo telefono kainą, o ne prekės ženklą.

Net 49 proc. apklaustųjų teigia, jog jiems svarbiausia kaina, o tik 7 proc. perkant pirmiausia atsižvelgia į prekės ženklą.

Kiti tyrime pateikti įdomūs faktai:

  • Pirkėjams telefono dizainas nėra labai svarbu. Tik 10 proc. žmonių atsižvelgia į perkamo telefono išvaizdą.
  • Išaugo informacijos pasiekimo telefonu svarba, net 34 proc. pirkėjų telefoną perka tik tuomet, jei tai išmanusis telefonas.
  • 24 proc. susiduria su problemomis nustatant internetinį paštą, 17 proc. nepajėgia nustatyti interneto prieigos – šių bėdų 8 proc. net nebando spręsti, o 29 proc. mano, jog paslaugų tiekėjai negalės suteikti tinkamą pagalbą.
  • Svarbiausia, kuriant prietaisus gamintojams, atsižvelgti į vartotojų prietaisų naudojimo įspūdžius, ne į technines savybes.

Apibendrinant tyrimo rezultatus, nesunku padaryti išvadą: populiarėja pigūs išmanieji telefonai su liečiamais ekranais. Jie užkariaus netolimą mobiliųjų telefonų rinką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!