Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23643/skype-2-0-leidzia-nemokamus-internetinius-pokalbius-iphone-telefonuose/spausdinti/

„Skype 2.0“ leidžia nemokamus internetinius pokalbius „iPhone“ telefonuose

Publikuota: 2010-06-02 19:02
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobium.lt
Inf. šaltinis: Mobium.lt

Internetinių pokalbių paslaugas teikianti kompanija „Skype“ pristatė antrąją „Skype 2.0“ kliento programą, skirtą „iPhone“ telefonams. Nuo šiol ši programa leidžia ne tik nemokamai susirašinėti, bet ir kalbėti pasitelkiant 3G ryšį.

Nemokami internetiniai pokalbiai per antžeminį interneto ryšį bus leidžiami iki šių metų spalio. Tuomet įsigalės nauja tvarka ir „Skype“ privalės apmokestinti „Skype-to-Skype“ pokalbiams reikiamą 3G ryšiu gaunamą duomenų kiekį. Dėl šios priežasties internetiniai „Skype“ pokalbiai taps mokamais.

Nemokami internetiniai „Skype“ pokalbiai nėra visiška naujiena „iPhone“ telefonuose, anksčiau programa leido skambinti pasitelkiant tik „WiFi“ interneto ryšį arba naudojant „laužtą“ „iPhone“ aparatą. Antroji programos versija pašalino iki šiol buvusius apribojimus.

Iki šiol „Skype“ taip pat nesiūlė itin aukštos pokalbių kokybės, tačiau „Skype 2.0“ suteikia galimybę skambinti ir girdėti audio disko kokybės garsą. Negana to, programa greičiau veikia, įdiegti patogesni numerio įvesties mygtukai ir t.t. Programą nemokamai galima atsisiųsti iš „Apple App Store“.

Tie, kas naudoja ne „iPhone“ įrenginį taipogi gali išmėginti mobiliąją „Skype“. „Skype Mobile“ taip pat siūloma „BlackBerry“, „Android“ ir „Symbian“ telefonams, ją galima rasti, pasinaudojus adresu skype.com/mobile.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!