Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23622/nokia-ir-opera-palaiko-adobe-del-ju-vystomos-flash-technologijos/spausdinti/

„Nokia“ ir „Opera“ palaiko „Adobe“ dėl jų vystomos „Flash“ technologijos

Publikuota: 2010-06-01 21:01
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobium.lt
Inf. šaltinis: Mobium.lt

Karas tarp „Adobe“ ir „Apple“ dėl „Flash“ technologijos „iPhone“ telefone tampo dar įdomesnis. „Nokia“ ir „Opera“ oficialiai pareiškė palaikančios „Adobe“ kompaniją ir manančios, jog „Flash“ neatsiejama interneto dalis, todėl ši technologija privalo atkeliauti į mobiliuosius.

„Nokia“ ir „Opera“ palaiko „Adobe“ dėl jų vystomos „Flash“ technologijos

„Tai viena svarbiausių mūsų palaikomo interneto dalių“, – apie „Flash“ kalbėjo „Opera“ vadovas Jon von Tetzchner. Šį kompanijos vadovo pareiškimą palaiko ir „Nokia“. Abi kompanijos yra didelės mobiliojo pasaulio figūros. „Nokia“ vis dar yra pati didžiausia mobiliųjų telefonų gamintoja pasauliniu mastu, o „Opera“ yra pagaminusi populiariausią mobiliąją interneto naršyklę, kuri taip pat yra išleista ir „iPhone“ įrenginiui.

Tačiau vargu, ar akivaizdaus „Flash“ populiarumo pakaks atsverti Steve Jobs anksčiau išsakytų šešių priežasčių, kodėl „Flash“ ne vieta telefonuose. Pasak jo, didžiausios problemos, tai didelis reikalingos šiai sistemai palaikyti energijos kiekis, nesuderinamumas su pirštais valdomais ekranais ir technologijos uždarumas.

„Adobe“ šiuo metu dirba stengdamasi perkelti „Flash“ į telefonus, jie siekia šią sistemą pasiūlyti visoms populiariausioms operacinėms sistemoms. Kuomet dauguma telefonų gebės pasiekti pilnavertį internetą, „iPhone“ neturės kito pasirinkimo. Tačiau ši strategija nėra tobula, šiuo metu pastebima tendencija, kuomet interneto paslaugų tiekėjai pasirenka „Flash“ analogiškas HTML 5 technologijas, norėdami neprarasti nors ir mažos, tačiau galimai labai perspektyvios „iPhone“ vartotojų auditorijos.

Vaizdelyje demonstruojama, kaip veikia „Flash“ telefone. Tenka pripažinti, jog sistema iš tiesų veikia gana prastai, net investavus tiek darbo ir laiko. Internetiniai puslapiai įkeliami lėčiau, jie labiau apkrauna telefonus, dažnai vaizdai atvaizduojami netinkamai – visa tai gali tapti labai didele bėda.

Apsvarsčius visus argumentus, tenka priapžinti, jog debatai dėl šios sistemos išties reikalingi: „Flash“ turinio internete labai daug, bet HTML 5 sparčiai populiarėja ir yra tinkamesnė telefonams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!