Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23446/britai-keis-analoginius-radijo-imtuvus-i-skaitmeninius/spausdinti/

Britai keis analoginius radijo imtuvus į skaitmeninius

Publikuota: 2010-05-22 18:23
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

D. Britanijoje šeštadienį prasidės analoginių radijo imtuvų keitimo į skaitmeninius kampanija „Radio Amnesty“, pranešė žurnalas „Web User“.

Į joje dalyvaujančių prekybos tinklų „Argos“, „Comet“, „Tesco“, „John Lewis“ ir kitų parduotuves senus radijo imtuvus atnešę pirkėjai mainais gaus iki 10 proc. nuolaidos kuponą naujam skaitmeniniam radijo imtuvui.

Britai keis analoginius radijo imtuvus į skaitmeninius

Pranešama, kad iki birželio 26 d. truksiančios akcijos metu bus galima pigiau įsigyti „Alba“, „Bush“, „MagicBox“, „Panasonic“, „Philips“, „Proline“, PURE, „Roberts“ ir „Sony“ skaitmeninių radijo imtuvų modelius.

Surinkti seni, bet veikiantys radijo imtuvai bus papildomai patikrinti ir išsiųsti kaip labdara į Pietų Afrikos Respubliką, o neveikiantys aparatai bus utilizuojami.

Tyrimų duomenimis, šiuo metu skaitmeninių radijo transliacijų D. Britanijoje klausosi apie 24 proc. gyventojų, tačiau į šį skaičių įeina ir internetinių radijo stočių klausytojai.

Šalies vyriausybė planuoja išjungti analoginio radijo transliacijas 2015 metais. Tikimasi, kad iki 2013 m. skaitmeninių radijo imtuvų dalis bus didesnė, nei 50 proc.

Skaitmeninio radijo technologijos kritikai tvirtina, kad kai kuriuose šalies regionuose signalas yra per silpnas, o garso kokybė blogėja didėjant kanalų skaičiui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!