Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23414/nepazistamuju-skambuciai-svarbesni-uz-mylimuju/spausdinti/

Nepažįstamųjų skambučiai svarbesni už mylimųjų

Publikuota: 2010-05-21 17:11
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Tyrimas atskleidė, kad žmonės linkę dažniau neatsiliepti į artimų draugų ar šeimos narių skambučius nei į nepažįstamų ar kolegų.

Kaip skelbia „The Daily Telegraph“, 9 iš 10 britų tyčia ignoruoja kai kuriuos skambučius, o vėliau meluoja, kodėl negalėjo atsiliepti.

Nepažįstamųjų skambučiai svarbesni už mylimųjų

Salfordo universiteto (Didžioji Britanija) mokslininkai nustatė, kad dažniausiai specialiai neatsiliepiama į senų draugų – tikriausiai kenčiančių dėl to, kad juos ignoruoja – telefono skambučius. Tuo metu į darbo kolegų arba banko tarnautojų skambučius atsiliepiama beveik visada.

„Negirdėjau tavo skambučio“, „vairavau“, „maitinau katę“, „buvau praradęs kalbėjimo dovaną“ – tai dažniausi (ir keisčiausi) britų pasiteisinimai, kodėl neatsiliepta į skambutį.

Mokslininkai teigia, kad draugų ar mylimųjų skambučiai ignoruojami dėl to, jog tokie pokalbiai reikalauja daugiau laiko ir pastangų.

Tyrimą finansavo D. Britanijos mobiliųjų telefonų perdirbimo kompanija „Mopay“.

Dažniausių pasiteisinimų dešimtukas:

1. Negirdėjau skambučio. 2. Vairavau. 3. Neradau telefono. 4. Buvau susirinkime. 5. Paspaudžiau ne tą mygtuką. 6. Maudžiausi. 7. Neatpažinau numerio. 8. Nebuvo nuotaikos kalbėti. 9. Nenorėjau, kad pašaliniai girdėtų pokalbį. 10. Buvau tualete.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!