Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23326/seima-tapo-issiustos-sms-zinutes-ikaite/spausdinti/

Šeima tapo išsiųstos SMS žinutės įkaite

Publikuota: 2010-05-18 12:06
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Ant pramogines paslaugas teikiančių vertelgų jauko užkibęs kuršėniškis priverstas mokėti už jam siunčiamas SMS žinutes ir neranda būdų, kaip nutraukti šią aferą, rašo „Lietuvos rytas“. Kuršėnuose (Šiaulių r.) gyvenančiam verslininkui Virkantui Poškui problemų kilo atsakius į SMS žinute atsiųstą viktorinos klausimą. Tik vėliau paaiškėjo, kad už trumpuoju numeriu 1319 atsiųstas žinutes reikia mokėti.

Šeima tapo išsiųstos SMS žinutės įkaite

Internete V.Poškus sužinojo, kad ramybės drumstėjų galima atsikratyti nurodytu telefono numeriu pasiuntus SMS žinutę su žodžiu „STOP“.Kuršėniškiai pasiuntė net keturias tokias žinutes, tačiau netrukus vėl sulaukė SMS žinutės su pasiūlymų dalyvauti loterijoje. Vėliau atėjo paslaugos sąskaita – 10 Lt už 7 dienas. Nors vėliau šeima jokių žinučių nebesiuntė, jai ėmė plaukti pranešimai: „Labas. SMS gautas.“

Norėdamas to atsikratyti V.Poškus pamėgino susisiekti su trumpuoju numeriu 1319 pramogines paslaugas teikiančia bendrove „Inscribo“.Bet to padaryti kuršėniškiui nepavyko. Pagalbos V.Poškus nesulaukė ir iš kitų jo, kaip vartotojo, teises ginti turinčių institucijų.

Galiausiai V.Poškus kreipėsi patarimo į advokatę, tačiau ir ji patarė pirmiausia sulaukti atsakymų į pasiųstus paklausimus, o tik po to svarstyti, ką daryti. „Už man atsiųstas SMS žinutes ir paslaugas, kurių neužsisakiau, jau sumokėjau apie 150 litų ir tikrai nesiruošiu šių pinigų dovanoti aferistams“, - sakė vyras.

Susisiekti su pramoginio turinio paslaugas ne tik „Omnitel“, bet „Bitės“ ir „Tele2“ tinkluose teikiančios bendrovės „Inscribo“ atstovais nepavyko ir „Lietuvos ryto“ žurnalistui. Paskambinus internete nurodytu telefono numeriu įsijungdavo autoatsakiklis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!