Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23288/skype-viceprezidentas-mes-neketiname-adaptuoti-skype-windows-phone-7-os/spausdinti/

„Skype“ viceprezidentas: Mes neketiname adaptuoti „Skype“ „Windows Phone 7 OS“

Publikuota: 2010-05-14 20:04
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Rinkoje jau visai neužilgo pradėsiant atsirasti „Windows Phone 7“ operacinę sistemą naudojantiems išmaniesiems telefonams, žinios sklindančios dėl pačios platformos toli gražu neatrodo džiuginančios.

Prieš pusantro mėnesio vykusioje „Microsoft“ rengtoje „MIX“ konferencijoje vadovaujantis programuotojų „šefas“ Čarlis Kindlis (Charlie Kindel), kuris yra atsakingas už visą techninę OS bazę, su gėdingu oficialumu pripažino, kad pasirodymo metu platforma „neturės kai kurių dalykų“. Šiuo metu į „kai kurių dalykų“ sąrašą įeina tokios, atrodytų, elementarios funkcijos kaip daugiaprograminis režimas (angl. „Multitasking“) ar kopijuoti/įklijuoti komandos.

„Skype“ viceprezidentas: Mes neketiname adaptuoti „Skype“ „Windows Phone 7 OS“

Štai „Skype“ pranešė, kad kompanija neketinsianti kurti populiarios savo pokalbių programos, skirtos „Windows Phone 7“ įrenginiams. Denas Neris (Den Neary) viceprezidentas Azijos ir Ramiojo Vandenyo regionui, savo pranešime teigė, kad „neketiname kurti naujai „Windows Mobile“ operacinei sistemos skirtos programinės įrangos iki pat šių metų pabaigos“, tačiau kaip teigia žiniasklaidos šaltiniai, atsisakė plačiau komentuoti tokio pasirinkimo priežasčių. Tikriausiai kaip ir „Mozzila“ bendrovės atveju (pastaroji artimiausiu metu taip pat nekurs „FireFox“ naršyklės adaptuotos „Microsoft“ kūriniui), „Skype“ neturi priėjimo prie tinkamų programinių darbo įrankių komplekto (angl. „SDK“), kurie šiuo metu taip pat nėra patys funkcionaliausi. Vis dėlto, kad ir kokios priežastys bebūtų, aišku viena – tai tikrai teigiamai neatsilieps konkurencinėje kovoje su „Android“ bei „iPhoneOS 4.0“ produktais.

Kita vertus, kaip teigia naujienų portalas „Engadget“, šios žinios nėra visai oficialios, taigi „status quo“ dėl „Skype“ suderinamumo gali nebūti taikomas visiems pasaulio regionams ar visam laikui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!