Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23242/omnitel-pradejo-4g-rysio-bandymus-lietuvoje/spausdinti/

„Omnitel“ pradėjo 4G ryšio bandymus Lietuvoje

Publikuota: 2010-05-12 19:15
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Omnitel, UAB

Mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ šiandien pirmoji Lietuvoje pradėjo ketvirtos kartos (4G/LTE) ryšio bandymus ir pristatė technologiją žiniasklaidos atstovams. Bandymų metu buvo pasiektas 52 Mbps greitis.

„Didele sparta pasižymintis 4G ryšys yra reikšmingas žingsnis visai telekomunikacijų rinkai, – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis. - Lietuvos vartotojams apsiprantant ir aktyviai naudojant 3,5G ryšį, atidžiai stebime rinką ir atsiradus poreikiui esame pasiruošę pasinaudoti „TeliaSonera“ grupės patirtimi ir įdiegti 4G technologiją Lietuvoje.“

4G/LTE yra sparčiausia rinkoje mobiliojo ryšio technologija, kurios greičiai yra apie dešimt kartų didesni nei kitų šiuo metu egzistuojančių komercinių technologijų. Vidutinis greitis normalaus vartojimo metu 4G tinkle siekia 20-80 Mbps.

„TeliaSonera“ pirmoji pasaulyje savo vartotojams pradėjo teikti komercines 4G paslaugas – Stokholme, Švedijoje ir Osle, Norvegijoje. TeliaSonera“ grupės įmonėse demonstraciniai 4G tinklai taip pat įdiegti ir parengti išbandyti vartotojams Suomijoje ir Danijoje, atlikti pirmieji bandymai Estijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!