Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/23094/sumaniuju-telefonu-pardavimai-isaugo-50/spausdinti/

Sumaniųjų telefonų pardavimai išaugo 50%

Publikuota: 2010-05-04 20:48
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Tyrimų bendrovė „Strategy Analytics“ paskelbė sumaniųjų telefonų rinkos tyrimo rezultatus. Pirmajame šių metų ketvirtyje iš viso buvo parduoti 54 milijonai įrenginių, tai beveik 50% daugiau nei prieš metus, kada pardavimai siekė 35,9 milijono „smartfonų“.

Sumaniųjų telefonų paklausa vis auga – dabar tokie aparatai sudaro 18% visų mobiliųjų telefonų. Pagrindine „smartfonų“ populiarumo augimo priežastimi ekspertai įvardina: operatorių taikomas nuolaidas, konkurenciją tarp aparatų gamintojų, didelį modelių kiekį už prieinamą kainą, kurių daugumoje įdiegta operacinė sistema „Google Android“ arba „Symbian“.

Sumaniųjų telefonų pardavimai išaugo 50%

„Strategy Analytics“ duomenimis, ne visos bendrovės konkuruoja tiesiogiai. Pavyzdžiui, „Nokia“ didžiausią dėmesį skiria Kinijos ir Indijos sumaniųjų telefonų rinkai, o „Motorolla“ – JAV.

Per tris mėnesius „Nokia“ pardavė 21,5 milijono „smartfonų“, didžioji dalis kurių teko Kinijai, Indijai ir Pietų Amerikai. „RIM“ pardavė 10,6 milijono „BlackBerry“ aparatų, o „Apple“ pakilo į trečiąją vietą su 8,8 milijono parduotų „iPhone“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!