Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/22985/samsung-electronics-4g-technologiju-planai/spausdinti/

„Samsung Electronics“ 4G technologijų planai

Publikuota: 2010-04-29 08:31
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Connectmezon

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, Pietų Korėjos elektronikos įrangos giganto „Samsung Electronics“ viceprezidentas Woonsub Kim, pristatydamas artimiausius ir ateities planus, teigia, kad įmonė pasaulyje labiausiai žinoma, kaip didžiausia lustų ir plokščių televizorių gamintoja ir antra pagal dydį mobiliųjų telefonų gamintoja po „Nokia“. Tačiau pasaulyje „Samsung“ nemažiau žinoma ir savo pasiekimais tiekiant rinkoms belaidės infrastruktūros, įmonių ir namų ūkio komunikacijos ir tinklų įrangos produktus. Ypatingą dėmesį „Samsung“ skiria mobiliojo plačiajuosčio ryšio technologijų produktams.

Beje, vieną iš akivaizdžių pavyzdžių turime Lietuvoje – Telecentro įdiegtą „Samsung“ iki 10 Mb/s spartos „WiMAX“ technologijos 4G interneto MEZON tinklą su vartotojams skirta galine įranga: USB modemais, maršrutizatoriais ir „WiMAX“ integruotais kompiuteriais.

„Samsung“ ir toliau ketina investuoti į pažangiausias „WiMAX 2“ ir LTE technologijas, taip didindama savo rinkos dalį šioje srityje. „Samsung“ priklauso 30% pasaulinės „WiMAX“ rinkos su daugiau 1,4 milijonų vartotojų. 2010 metams keliamas tikslas – pasiekti 6 mln. vartotojų kiekį. Pono Kim'o teigimu „WiMAX“ šiuo metu yra vienintelė, geriausia ir efektyviausia plačiajuosčio mobiliųjų duomenų siuntimo technologija ir turi optimizmą skatinantį potencialą ir ateityje. Jo teigimu, daugiau nei pusė mobiliųjų duomenų siuntimo sudaro video srautas. Tai kelia vis didesnius reikalavimus, todėl 2011 planuojama pateikti rinkoms naujojo „WiMAX 2“ standarto technologiją, kuri leis patenkinti sparčiai augantį mobiliųjų duomenų siuntimo poreikį. Tai reiškia, kad operatoriai galės pasiūlyti dar patrauklesnius mokėjimo planus su dar geresnėmis duomenų siuntimo paslaugų charakteristikomis.

„Samsung Electronics“ 4G technologijų planai

Kalbėdamas apie „WiMAX“ ir LTE technologijų konkurenciją, ponas Kim nemano, kad jos konkuruos ir pabrėžia, kad „Samsung“ pasiruošusi abiems technologijoms. „WiMAX 2“ rinkoje atsiras žymiai anksčiau už LTE ir artimiausius 3-4 metus bus vienintelė prieinama už priimtiną kainą mobilių duomenų siuntimo augančius poreikius tenkinanti technologija, todėl „Samsung“ pirmiausiai koncentruojasi į „WiMAX 2“ technologijos atėjimą ir jos sėkmę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!