Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/2289/ab-lietuvos-telekomas-kuria-didziausia-belaidzio-interneto-tinkla-lietuvoje/spausdinti/

AB „Lietuvos telekomas“ kuria didžiausią belaidžio interneto tinklą Lietuvoje

Publikuota: 2005-10-18 14:04
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Lietuvos telekomas, AB

Interneto paslaugų lyderis AB „Lietuvos telekomas“ pradeda teikti naują paslaugą – spartųjį belaidį internetą. Nuo spalio 18 d. privatūs ir verslo klientai gali naudotis sparčiausiu belaidžiu internetu lankomiausiose didžiųjų miestų vietose.

Šiuo metu visoje Lietuvoje įrengta per 100 „Lietuvos telekomo“ spartaus belaidžio interneto zonų. Iki metų pabaigos šį skaičių ketinama patrigubinti.

„Naujasis pasiūlymas klientams – tai mūsų strategijos dalis. Nuosekliai kiekvieną dieną siekiame kurti mūsų paslaugų vartotojui pridėtinę vertę, keisti įmonę iš technogeninės į klientų poreikius tenkinančią bei aukštos kokybės paslaugas teikiančią bendrovę,“ – sako AB „Lietuvos telekomas“ generalinis direktorius Arūnas Šikšta. Pasak bendrovės vadovo, aktyvioje konkurencinėje aplinkoje laimės tas, kuris dirbs ne mažiau nei 24 valandas per parą , stengdamasis ne tik reklaminiais triukais, bet ir paslaugų verte pritraukti ir išlaikyti klientus.

Pirmajame etape belaidžio interneto zonos įrenginėjamos Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje esančiose kavinėse, prakybos centruose, taip pat didžiausiuose degalinių tinkluose. Vėliau, atsižvelgiant į paklausą, ketinama plėstis ir į mažesnius miestus. Viešasis belaidis „Lietuvos telekomo“ internetas jau nuo vasaros veikia ir didžiųjų miestų centrinėse gatvėse. Visų belaidžio interneto zonų sąrašas yra pateiktas internete adresu http://www.telecom.lt/lt/belaidis_internetas/.

„Siekiame sukurti didžiausią belaidžio interneto tinklą ne tik Lietuvoje, bet Baltijos šalyse,“ - teigia bendrovės Rinkodaros departamento direktorius Nerijus Ivanauskas. „Mes orientuojamės į augančią rinką. Sparčiai didėjant nešiojamųjų kompiuterių skaičiui auga vartotojų poreikis turėti interneto ryšį ne tik namuose ar biure. Tą pajutome vasarą , kai kartu sus savivaldybėmis vykdėme nemokamo viešojo belaidžio interneto akciją“.

Bendrovės pasirinkta WiFi technologija užtikrina iki 2 Mb/s spartą, keletą ar net keliolika kartų didesnę už pagrįstą GPRS ar EDGE technologija, kurią naudoja judriojo ryšio operatoriai. Tokia interneto sparta be vargo leidžia dirbti su itin didelės apimties duomenimis: nuotraukomis, video filmais.

Planuojama, kad iki 2006m. pavasario belaidžiu „Lietuvos telekomo“ internetu visi vartotojai galės naudotis nemokamai. Vėliau šią paslaugą ketinama apmokestinti minimali suma.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!