Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/22729/opera-mini-patvirtinta-iphone-ir-ipod-irenginiams/spausdinti/

„Opera Mini“ patvirtinta „iPhone“ ir „iPod“ įrenginiams

Publikuota: 2010-04-15 12:48
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobium.lt
Inf. šaltinis: Mobium.lt

Kompania „Opera Software“ pranešė, jog jų gaminama mobiliojo interneto naršyklė „Opera Mini 4.1“ patvirtinta kompanijos „Apple“ ir artimiausiu metu bus suteikta galimybė šį produktą nemokamai atsisiųsti iš „Appstore“ interneto parduotuvės. Skelbiama, jog nuo šios žinios iki programos pasirodymo internetinėje parduotuvėje gali prabėgti nedaugiau nei 24 valandos.

„Opera Mini“ šiuo metu yra naudojama daugiau nei 50 milijonų vartotojų visame pasaulyje. Ši programa suteikia galimybę naudotis spartesniu internetu telefone, kadangi prieš atsiunčiant duomenis sistema suspaudžia juos iki 90 procentų. Taip sutaupomas laikas ir atsisiųstų duomenų kiekis.

Kadangi „iPhone“ prietaisai paprastai pardavinėjami su ganėtinai brangiais mobiliojo interneto ryšio planais, ši programa taps neįtikėtinai paranki visiems, kadangi sutaupys ne vieną litą už duomenų srautą, o tie, kas vis dar gyvena vietovėse su EDGE ryšiu, sutaupys ne vieną minutę brangaus laiko naršydami kur kas sparčiau.

Vaizdo įraše lyginama „Opera Mini“ ir „Safari“ interneto naršyklės. Akivaizdu, jog „Opera Mini“ kur kas spartesnė, „Safari“ vienintelis pranašumas - galimybė dviejų pirštų pagalba keisti rodomo vaizdo dydžio mąstelį. Deja, „Opera Mini“, kaip ir „Safari“ naršyklė, nepalaiko „Flash“ technologijos.

„Opera Mini“ veikia su beveik visais „Java“ technologiją palaikančiais telefonais, taip pat skurta ne „Java“ kodu parašytos programos versijos, skirtos „Windows Mobile“, „Android“ ir „BlackBerry“ telefonams. Naršyklę į bet kokį tradicinį telefoną galima atsiųsti, pasinaudojus šiuo adresu www.opera.com/mobile/.

„iPhone“ telefonui ir „iPod touch“ grotuvui skirtos versijos bus pardavinėjamos „AppStore“ parduotuvėje adresu www.itunes.com/appstore/.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!