Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/22688/interneto-duomenu-srautas-siekia-kelis-terabitus-per-sekunde/spausdinti/

Interneto duomenų srautas siekia kelis terabitus per sekundę

Publikuota: 2010-04-13 15:49
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Vis populiarėjantis plačiajuostis ir mobilusis internetas per paskutiniuosius metus ženkliai padidino juo perduodamų duomenų kiekį. Savo tinklus duomenų perdavimui visame pasaulyje teikiančios Amerikos bendrovės „Akamai“ dėka, atsirado galimybė įvertinti mūsų planetos interneto duomenų srautą.

Interneto duomenų srautas siekia kelis terabitus per sekundę

Bendrovės „Akamai“ teigimu, 3,45 Tbit/s duomenų srautas buvo užfiksuotas praėjusią savaitę – tai rekordinis duomenų kiekis vienu metu perduodamas kompanijos tinklais. Tokio pralaidumo pakaktų visą spausdintinę Kongreso bibliotekos informaciją atsisiųsti mažiau nei per minutę.

Tą patį penktadienį buvo užfiksuotas dar vienas rekordas, daugiau kaip 500 milijardų srautinių vaizdo transliacijų užklausų, dažniausiai tai profesionalaus golfo ir beisbolo laidos.

Srautinių vaizdo transliacijų užklausų kiekis siekė 12 milijonų užklausų per sekundę. Bendrovė atstovų teigimų, tai tokia situacija, kai kiekvienas JAV gyventojas generuotų vieną užklausą kas 30 sekundžių. „Naujas užklausų dažnis parodo, kad internetas yra pagrindinis komunikacijų, pramogų ir komercijos kanalas“ – daro išvadą „Akamai“ bendrovės prezidentas ir vykdomasis direktorius Polas Saganas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!