Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/22510/jav-telekomunikaciju-rinka-ismanieji-jau-kitais-metais-aplenks-iprastinius-telefonus/spausdinti/

JAV telekomunikacijų rinka: išmanieji jau kitais metais aplenks įprastinius telefonus

Publikuota: 2010-04-04 09:29
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Prieš kelias dienas, Jungtinėse Amerikos Valstijose, gerai žinoma žiniasklaidos ir rinkodaros kompanija „The Nielsen Company“ atliko šios šalies mobiliųjų telefonų rinkos tyrimą ir padarė įdomias išvadas. Ataskaitoje, kurią pasirašė Rodžeris Etneris (Roger Entner), jaunesnysis „Research and Insights“ padalinio viceprezidentas, rašoma, kad išmanieji telefonai pagal pardavimų rezultatus jau kitais metais turėtų aplenkti įprastinį funkcionalumą siūlančius mobiliojo ryšio įrenginius.

Tyrimo rezultatai atskleidė, kad praeitų metų ketvirtajame ketvirtyje 21 procentas mobiliojo ryšio abonentų Jungtinėse Valstijose bendravimui naudojo išmaniuosius telefonus – tai dvejais procentais didesnis skaičius nei ketvirčiu ankščiau, o lyginant su 2008-ųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, pastebėtas net septynių procentų prieaugis. Iš visų „Nielsen“ apklausoje dalyvavusių įprastinių mobiliųjų telefonų savininkų, net 45% teigė, kad išmanusis telefonas bus sekantis jų pirkinys.

„Nielsen“ prognozuoja, kad išmaniųjų telefonų rinkos segmentas peraugs įprastinių telefonų segmentą jau kitų metų trečiąjį ketvirtį. Kaip pagrindinį argumentą, tokiam spėjimui, rinkos tyrimais užsiimanti bendrovė paminėjo vis labiau krentančias išmaniųjų telefonų kainas, didėjantį jų funkcionalumą, kuris yra vis labiau plečiamas dėka sparčiai augančios, mobiliesiems įrenginiams skirtos programinės įrangos, rinkos.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad net 77% išmaniuosius telefonus nusipirkusių vartotojų toliau naudojosi savo pamėgtų mobiliojo ryšio operatorių paslaugomis ir tik 18,3% po naujojo išmaniojo prikimo pakeitė savo ryšio tiekėją. Likę 4,5% apklaustųjų teigė primą kartą įsigiję tokio tipo įrenginį.

Nepatyrusiems vartotojams priminsiu, kad išmanusis telefonas – tai daugiafunkcinio daugialypės terpės kompiuterio ir delninio kompiuterio savybes suderinantis mobilusis įrenginys, naudojantis visavertę operacinę sistemą ir palaikantis visą aibę trečiųjų šalių sukurtos programinės įrangos. Šiam telefonų tipui priskiriami „Nokia NSeries“ gaminiai, „iPhone“ ar „HTC HD“ linijos produktai. Tuo tarpu, įprastiniai mobilieji telefonai siūlo daug mažesnį programinį funkcionalumą ir yra grįsti tik tam tikros (dažniausiai „Java“) programavimo kalbos vartotojo sąsaja. Šiuo metu tokie mobilieji yra orientuoti tik pagrindinius poreikius turintiems vartotojams (angl. „low-end“). Žinomiausias tokio tipo įrenginių pavyzdys galėtų būti „Nokia S40“ serijos produktai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!