Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/22313/wi-fi-rysio-irangos-rinka-plecia-telefonai/spausdinti/

„Wi-Fi“ ryšio įrangos rinką plečia telefonai

Publikuota: 2010-03-24 10:19
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Beveik ketvirtadalį šiuo metu rinkoje naudojamų „Wi-Fi“ bevielio ryšio technologijos įrenginių sudaro mobilieji telefonai, ir jų dalis sparčiai didėja, pranešė „Wi-Fi Alliance“ asociacija.

„Wi-Fi“ ryšio įrangos rinką plečia telefonai

„Wi-Fi Alliance“ pranešė 2008 m. sertifikavusi kiek daugiau nei 100 įvairių gamintojų pateiktų mobiliųjų telefonų su „Wi-Fi“ ryšiu modelių. 2009 metais sertifikuotų telefonų modelių skaičius išaugo iki 252.

Pasak asociacijos atstovų, telefonų gamintojai jau pradeda diegti ir naujausią „Wi-Fi“ technologiją – IEEE 802.11n. Rinkai jau ruošiamasi pateikti pirmąjį tokį telefoną – „Samsung Wave“, o „Google“ „Nexus One“ telefone jau yra su „Wi-Fi“ 802.11n suderinama techninė įranga.

Trečiąjį šių metų ketvirtį „Wi-Fi Alliance“ planuoja pradėti sertifikuoti su naujuoju „Wi-Fi Direct“ standartu suderinamus įrenginius. Ši technologija esą bus naudinga ir mobiliųjų telefonų savininkams: naudodami „Wi-Fi Direct“, bevielio ryšio galimybę turintys įrenginiai galės jungtis į „ad hoc“ tipo tinklus be „Wi-Fi“ prieigos stotelės. Manoma, kad „Wi-Fi Direct“ pirmiausia bus įdiegta nešiojamuosiuose kompiuteriuose, tačiau netrukus ateis ir mobiliųjų telefonų eilė, teigiama

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!