Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/22300/funkcija-kopijuoti-iklijuoti-windows-phone-7-telefonuose-bus-idiegta-su-sistemos-atnaujinimu/spausdinti/

Funkcija kopijuoti-įklijuoti „Windows Phone 7“ telefonuose bus įdiegta su sistemos atnaujinimu

Publikuota: 2010-03-23 17:51
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobium.lt
Inf. šaltinis: Mobium.lt

„Microsoft“ numalšino internete pasklidusius gandus, jog kompanijos pristatyta naujoji „Windows Phone 7“ sistema nepalaikys funkcijos kopijuoti-įklijuoti (angl. „copy-paste“).

Visgi, šie gandai nėra iš piršto laužti, kopijuoti-įklijuoti funkcija iš tiesų nepasirodys kartu su sistemos startu. Žadama, šią galimybę į sistemą įdiegti vėliau, kartu su programinės įrangos atnaujinimu.

Galimybė kopijuoti-įklijuoti tekstą pasirodys kartu su pirmuoju pirmųjų telefonų programinės įrangos atnaujinimu. Nutarta neskubėti su šia funkcija, kadangi, pasak „Microsoft“, po sistemos starto dar nebus gausu programų, reikalaujančių tokios funkcijos.

Dar viena priežastis, kodėl kompanija nepasiūlys šios funkcijos nuo pradžių, – griežtas darbų grafikas. Panašu, jog kompanijai trūksta laiko atlikti būtiniausius pasiruošimo darbus iki Kalėdų, tad pasirinkta nebūtinų funkcijų atidėliojimas. Tiesa ta, jog, nepaisant to, kad kopijuoti-įklijuoti funkcija skamba kaip savaime suprantamas dalykas, norint sukurti saugią sistemą, net tokios smulkmenos ganėtinai ilgai užtrunka. Pakanka prisiminti, kaip ilgai analogiška technologija keliavo į „iPhone“ telefonus.

Tačiau nepaisant visų pasiteisinimų, tokios problemos kelia nerimą ir nepasitikėjimą kompanija. „Microsoft“ turi problemų su darbų koordinavimu, o kopijuoti-įklijuoti nusupratimas tik menkutis pavyzdys. „Microsoft“ vadovas Steve Ballmer kartą jau yra prisipažinęs, jog kompanija su ankstesnėmis mobiliosios operacinės sistemos versijomis neatitiko lūkesčių. Kuriant 7 mobiliosios operacinės sistemos versiją netgi teko kartą visiškai pakeisti komandą – tai nesusipratimai, kurie neturėtų lydėti „Windows Phone 7“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!