Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/22191/microsoft-darbuotojai-priversti-slepti-savo-iphone-telefonus/spausdinti/

„Microsoft“ darbuotojai priversti slėpti savo „iPhone“ telefonus

Publikuota: 2010-03-18 17:13
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Leidinio „The Wall Street Journal “ korespondentas rašo apie dar vieną epinės aukštųjų technologijų titanų kovos etapą: yra duomenų, kad dauguma „Microsoft“ darbuotojų naudojasi kompanijos „Apple“ gamybos telefonais.

Pavyzdžiui, praėjusių metų rugsėjo mėn. vienas neatsargus darbuotojas per susitikimą su kompanijos vadovu Steve’ u Ballmeriu nusprendė jį nufotografuoti savo „iPhone“ telefonu. S. Ballmeris pagriebė telefoną iš kolegos rankų, padėjo ant grindų ir pavaizdavo, kad jį mindo. Kompanijos spaudos sekretorius atsisakė komentuoti šį incidentą.

Panašią reakciją sukėlė kompanijos „Apple“ prezidento Steve’o Jobso elektroninis laiškas, kuriame jis pasidomėjo, kaip „Microsoft“ korporacijoje sekasi naudotis „iPhone“ telefonais.

„Microsoft“ darbuotojai priversti slėpti savo „iPhone“ telefonus

Be jokios abejonės, „Microsoft“ darbuotojai, įskaitant ir vadovus, naudojasi „iPhone“ telefonais. Pavyzdžiui, J. Allardas, kuris kuravo žaidimų konsolės „Xbox“ paleidimą. „Microsoft“ programuotojas Eugene‘as Linas neseniai viešai prisipažino, kad laisvalaikiu kuria programinę įrangą „iPhone“ telefonams.

Neoficialiais duomenimis, praėjusiais metais korporatyviniame „Microsoft“ pašte lankėsi apie 10 tūkst. „iPhone“ vartotojų. Išimtis yra galbūt tik Billas Gatesas, kuris net palikęs postą, pasak jo, liko ištikimas savo įkurtos korporacijos produkcijai. Leidinys pabrėžia, kad „Apple“ darbuotojai labiau lojalūs savo kompanijai.

Viename iš korporatyvinių renginių atsakydami į provokuojamą klausimą, „Microsoft“ vyriausiasis viceprezidentas Andy Leesas ir mobiliųjų telefonų programinės įrangos skyriaus vadovas Robbie Bachas pasakė, kad jų pavaldiniai konkurentų produkcija dažniausiai naudojasi norėdami „geriau suprasti konkurenciją“.

Vykdantysis direktorius Kevinas Turneris išjuokė šį pasiteisinimą ir pareiškė, kad pardavimų skyriuje nerekomenduojama naudotis „iPhone“ telefonais.

2009 m. pradžioje „Microsoft“ vadovybė nutraukė mobiliojo ryšio finansavimą tiems darbuotojams, kurie naudojasi kitų kompanijų platformų telefonais. Tai vertinta kaip „iPhone“ puolimo požymis, rašo laikraštis. Vienas „Microsoft“ darbuotojas papasakojo WSJ, kad kai kurie jo bendradarbiai mėgina užmaskuoti savo „iPhone“ telefonus dėklais. „Apytikriai kartą per metus tenka dalyvauti susirinkime, į kurį atvyksta Steve’as Ballmeris. Susirinkimo metu niekada neatsiliepiu, kas man beskambintų“, – pridūrė jis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!