Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/21978/irenginiai-su-bluetooth-4-0-gali-pasirodyti-jau-siais-metais/spausdinti/

Įrenginiai su „Bluetooth 4.0“ gali pasirodyti jau šiais metais

Publikuota: 2010-03-07 14:15
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

„Bluetooth Special Interest Group“ (arba „Bluetooth SIG“) mano, kad man ketvirtoji „Bluetooth“ specifikacijos versija gali būti realizuota jau šiais metais. „Bluetooth SIG“ vykdomasis direktorius Maiklas Foli teigia, kad naujoji specifikacijos versija ras pritaikymą belaidėse ausinėse, „smartfonuose“ ir kt.

Įrenginiai su „Bluetooth 4.0“ gali pasirodyti jau šiais metais

„Bluetooth 4.0“ versija buvo anonsuota praėjusių metų gruodį. Buvo skelbta, kad „Bluetooth“ modulio maitinimui visus metus pakaks vienos baterijos. Teigiama, kad naujas standartas turės tik minimalų energijos taupymo pranašumą prieš „Bluetooth 3.0“.

„Bluetooth“ standarto vystymo istorijai jau daugiau kaip 10 metų, o prasidėjo ji 1998 metais, jei pradėti skaičiavimą nuo priimtos pirmosios specifikacijos versijos. O 1994 metais technologiją pradėjo vystyti bendrovė „Ericsson Mobile Communication“. Laikui bėgant „Bluetooth“ galima buvo sutikti vis didesniame kiekyje įrenginių. Tam įtakos turėjo naudojimo paprastumas ir vis gerėjančios charakteristikos, o labiausiai – duomenų perdavimo greitis.

Paskutinioji specifikacija, „Bluetooth 3.0 + HS“, buvo priimta 2009 metų balandžio 21 dieną. Ji palaiko teorinį duomenų perdavimą iki 24 Mbit/s. Yra numatytos iš karto dvi radijo sistemos. Pirmoji, su 3 Mbit/s duomenų siuntimo greičiu ir taupiu energijos naudojimu, skirta nedidelių failų perdavimui, o didesnės apimties duomenims perduoti naudojama antroji, užtikrinančia duomenų perdavimą 24 Mbit/s.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!