Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/21828/mobiliojo-rysio-abonentu-skaicius-siais-metais-virsys-5-milijardus/spausdinti/

Mobiliojo ryšio abonentų skaičius šiais metais viršys 5 milijardus

Publikuota: 2010-03-01 12:22
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Tarptautinė Telekomunikacijų Sąjunga (angl. International Telecommunications Union – ITU) prieš kelias dienas oficialiai paskelbė kasmetinę telekomunikacijų industrijos apžvalgą. Analizėje tikimasi, kad šiais metais mobiliųjų vartotojų pasaulyje jau bus daugiau kaip penki milijardai. Palyginimui galima paminėti, kad praeitų metų pabaigoje pasaulyje buvo jau 4,6 milijardo abonentų, kas sudarė net 67% apimties telekomunikacijų skvarbos rodiklį (angl. penetration rate).

Daugiausiai dėl 25% mobiliųjų telefonų kainų smukimo, besivystančiųjų bei trečiųjų pasaulio šalių telekomunikacijos taip pat plėtėsi praeitais metais pasiekdamos 57% skvarbos rodiklį. Tai net 24% didesnis prieaugis lyginant su 2005-ųjų metų duomenimis.

Tyrime ITU apžvelgė 159 pasaulio valstybes vertindamos jų „informacijos bei telekomunikacijų technologijas bei siūlomas paslaugas“ pagal vienuolika statistinių, demografinių bei ekonominių indikatorių. Net 70-tyje šalių buvo užfiksuotas 100% telekomunikacijų skverbties rodiklis.

Dėl aršios tarptautinės ir regioninės konkurencijos analitikai prognozuoja mobiliųjų pokalbių bei kitų paslaugų kainų kritimą, vis dėl to išlieka specifinės kiekvienos rinkos galimybės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!