Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/21582/kaip-pertvarkyti-daugiabuciu-pastatu-antenu-ukius-besirengiant-perejimui-prie-skaitmenines-antzemines-televizijos/spausdinti/

Kaip pertvarkyti daugiabučių pastatų antenų ūkius besirengiant perėjimui prie skaitmeninės antžeminės televizijos

Publikuota: 2010-02-15 13:40
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) parengė rekomendacijas, kuriose asmenims, prižiūrintiems daugiabučių pastatų antenų ūkius, pateikiami patarimai apie tai, kaip pertvarkyti tokius ūkius, kad būtų užtikrintas geros kokybės skaitmeninės antžeminės televizijos signalų priėmimas. Išsamias rekomendacijas su detaliais paaiškinimais ir brėžiniais rasite RRT interneto svetainėje.

Svarbu žinoti, kad iki 1991 m. daugiabučiuose namuose įrengtos kolektyvinio priėmimo sistemos dažniausiai yra netinkamos DVB-T signalams priimti dėl riboto televizijos kanalų signalo priėmimo, antenų bei jungiamųjų kabelių nusidėvėjimo ir kitų priežasčių. Po 1991 m. daugiabučiuose namuose įrengtos kolektyvinio priėmimo sistemos dažnai buvo skirtos televizijos signalams priimti ir paskirstyti ne tik metrinių, bet ir decimetrinių bangų diapazone, nenaudojant kanalinių konverterių. Todėl šios sistemos gali būti visiškai tinkamos DVB-T signalams priimti arba būti pritaikytos šiam tikslui (pavyzdžiui, pakeitus plačiajuosčius stiprintuvus į kanalinius, pakoregavus antenų kryptį ir pan.).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!