Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/2148/kam-bus-panaudoti-seni-gsm-tinklai-kai-isigales-3g/spausdinti/

Kam bus panaudoti seni GSM tinklai kai įsigalės 3G?

Publikuota: 2005-09-27 09:02
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: GSMplius.lt

Kas kitame dešimtmetyje atsitiks su dabar įprastomis mobiliojo telefono ryšio sistemomis, kai vartotojai pasikeis telefonus į naujiems, 3G kartos tinklams tinkančius aparatus? Galbūt, jos nebebus naudojamos ir išnyks kaip kadaise populiarūs vandens kanalai, kurie buvo apleisti geležinkeliams perėmus eismo prioritetus.

O gal jos bus išjungtos ir pamirštos: taip atsitiko su senaja pneumatinio pašto sistema, kuria praėjusio amžiaus pradžioje buvo siuntinėjami pagrindiniai žinučių srautai didžiosiose Europos sostinėse.

Bet yra ir trečia galimybė. Telekomo analitikai tvirtina, kad senieji telefono tinklai gali atgimti ir būti panaudoti naujoms funkcijoms vykdyti. Jie prognozuoja, jog senieji tinklai bus perkrauti teksto žinutėmis, kurias perdavinės nauja tarpusavyje besirišančių vartotojų rūšis - mašinos.

Mašinos ryšio su mašina (M2M) technologijos randasi jau dabar; čia reiktų paminėti tokias trumpo nuotolio ryšio sistemas kaip Bluetooth, Wi-Fi ar RFID (žr. straipsnį „Visuotinis automatizavimas - radijo dažnio atpažinimo sistemomis“ šiame RTN numeryje). Tačiau telefono tinklai, kuriuos būtų galima panaudoti tolimojo ryšio M2M sistemose, egzistuoja jau dabar.

Tikimasi, kad beveik kiekvienas jūsų prisimintas prietaisas - durų spynos, signalizacija, elektros ar vandens skaitikliai, šiltnamiai, bankomatai ir automobiliai - turės po korinio ryšio telefoną, ne ką didesnį už dešimties centų monetą. Jie bus naudojami duomenų siuntimui. Taigi, tų prietaisų būseną - užrakintas, atrakintas, pavogtas, šąlantis ir taip toliau, bus galima nustatyti ir pakeisti per nuotolį, sumokant tiek pat, kiek už paprastą teksto žinutę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!