Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/21381/mikrovisata-didina-interneto-sparta-iki-200-mb-s/spausdinti/

„Mikrovisata“ didina interneto spartą iki 200 Mb/s

Publikuota: 2010-02-03 15:21
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Interneto ir TV paslaugų bendrovė „Mikrovisata“ pradėjo teikti iki 200 Mb/s (megabitų per sekundę) spartos interneto paslaugas. Anot bendrovės, esant poreikiui ji galėtų teikti ir ir 1Gb/s spartos internetinio ryšio paslaugas. Anksčiau bendrovė „Teo LT” skelbė, kad nuo kovo mėnesio irgi teiks 200 Mb/s spartos interneto paslaugas.

Per ketverius metus „Mikrovisatos TV“ į naujos kartos prieigos šviesolaidinį tinką investavo beveik 23 mln. litų.

„Mūsų galimybės iš tiesų beveik neribotos. Investicijos į optinį šviesolaidžio tinklą pasiteisino. Prieš trejus metus kauniečiams pirmiesiems pasiūlėme 100 Mb/s spartos internetą, šiemet siūlome du kartus spartesni ryšį ir tai toli gražu ne riba. Esant poreikiui galėtume teikti ir 1Gb/s spartos internetinio ryšio paslaugas“, - sakė „Mikrovisatos TV“ generalinis direktorius Raimondas Gaidys – „Mano žiniomis, vasarį Kaunas turės sparčiausią interneto ryšį visoje Lietuvoje ir vieną sparčiausių pasaulyje. Džiaugiamės galėdami prie to prisidėti“.

Anot „Mikrovisatos”, remiantis pernai atliktu tyrimu, Lietuva yra viena sparčiausiai Europoje diegiančių naujos kartos šviesolaidines technologijas, o Kaunas - vienas iš trijų pasaulio miestų, galinčių didžiuotis greičiausiu ir kokybiškiausiu internetiniu ryšiu. Laikinoji sostinė, anot Oksfordo universiteto tyrėjų, pagal ryšio kokybę nusileidžia tik Japonijos miestams Jokohomai ir Nagojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!